Afbeelding

Eerste training van start!

Bedrijf in beeld

Op maandag 20 januari is de eerste training van het Fries Platform Ervaringsdeskundigheid van start gegaan. 8 deelnemers zijn begonnen met de training “Wat is Herstel”.

De training is een eerste kennismaking met Herstel. Wat is herstel? Wat betekend herstel voor jou? zijn vragen waar de deelnemers in deze training, met elkaar, antwoorden op gaan zoeken.

Herstel is een breed begrip. Herstel heeft te maken met het grip krijgen op je leven na een “ontwrichtende” gebeurtenis. Wat die ontwrichtende gebeurtenis is, is niet belangrijk, het gaat om het gevoel dat je erbij hebt. Het gaat bij herstel om het proces dat je doorloopt en de bewustwording van waar je in dat proces staat en wat je nodig hebt om verder te gaan. Herstel is dan ook niet alleen gericht op je geestelijke gesteldheid, maar heeft te maken met alle levensgebieden.

Uit de eerste bijeenkomst kwam bovenstaande duidelijk naar voren. Dat een gebeurtenis invloed heeft op alle vlakken waar je in het leven mee te maken hebt, werd door de deelnemers dan ook duidelijk aangegeven. Het gevoel te hebben dat er geen verbinding meer is (met jezelf, met de maatschappij), de invloed die dat heeft op je leefstijl (steeds ongezonder gaan eten/drinken) en op je gedrag (met eventueel alcohol/middelen misbruik) zijn enkele voorbeelden die tijdens de training genoemd zijn.

Woon je in Friesland en wil je ook een keer deelnemen aan de training “Wat is Herstel” dan kun je je aanmelden via de website (www.fpe.frl) of te mailen naar aanmelden@fpe.frl. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. De trainingen kunnen op elke locatie in Friesland georganiseerd worden.

www.fpe.frl

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00