Leer gezond koken met MAMA MASCHA
Bedrijf in beeldLEEUWARDEN - Al zeven jaar geeft Mascha Perquin van Mama Mascha kookworkshops in haar foodtruck om schoolkinderen, bedrijven en geïnteresseerden te onderwijzen in de gezonde keuken. Nu ze haar nieuwe pand op bedrijventerrein West in Leeuwarden heeft betreden kan ze haar kook- en kennisworkshops ook in haar eigen kookstudio geven.
"Op ons nieuwe plekje hebben we alles bij elkaar," vertelt Mascha Perquin, "Een volledig uitgeruste kookstudio voor de workshops, een kantoor en een ruime opslag, waar ik onder andere de foodtruck kwijt kan."
Al zeven jaar geeft Mascha kookworkshops in haar foodtruck, vooral gericht op gezond koken. "We werken veel met groente. Veel mensen weten wel dat het aanbevolen is om dagelijks 250 gram groente te eten, maar lang niet iedereen haalt dat. Veel mensen vinden groente niet echt lekker of weten niet goed wat ze ermee moeten doen. Daarom zie je dat in de afgelopen vijftig jaar vlees het belangrijkste deel van een maaltijd is geworden."
Maar vlees is niet echt goed voor het milieu. "Ik ben niet tegen vlees of zuivel, integendeel, maar ik vind wel dat we wel wat kunnen minderen. Daarom staat groente tijdens mijn workshops centraal en gebruiken we vlees meer als 'accessoire'."
Met haar foodtruck bezoekt Mascha regelmatig scholen en bedrijven. "Je ziet dat gezondheid en welzijn steeds belangrijkere thema's worden op de werkvloer," legt Mascha uit, "We moeten steeds langer werken en het is belangrijk dat we dat gezond en fit blijven doen."
Mama Mascha werkt samen met AVS diëtisten. Een goede combinatie, vindt Mascha: "Mensen die bij de diëtist naar de diëtist gaan hebben soms behoefte aan wat praktische informatie. Tijdens een (kennis-)workshop kan ik ze handvaten geven om gezond te gaan koken. Andersom werkt het natuurlijk ook. Als een klant van mij behoefte heeft aan een gesprek met de diëtist, dan is die link zo gemaakt."
In januari beginnen Mama Mascha en AVS diëtisten aan een mooi project. "Tijdens het traject leren de deelnemers meer over koolhydraatarm eten. Bij AVS diëtisten krijgen ze persoonlijke begeleiding en advies en bij mij kunnen ze terecht voor een kook- en kennisworkshop. Ze krijgen dan ook weekmenu's mee naar huis, zodat ze ook thuis aan de slag kunnen met een koolhydraatarm dieet."
Wilt u een workshop boeken in de kookstudio of de foodtruck? Bezoek dan de website voor meer informatie!