Afbeelding

De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf

Algemeen

Is de trap aan een nieuwe verflaag toe? Met Sikkens trapverf zorg je voor een krasbestendige en slijtvaste laag waardoor de trap er weer als nieuw uitziet. Hoe ga je echter aan de slag met Sikkens trapverf? We geven je een aantal tips voor het verven van de trap. 

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met het schilderen, bereid je eerst de trap voor. Maak het oppervlak grondig schoon zodat er geen stof, vuil of oude verfresten aanwezig zijn. Daarna schuur je de trap licht op. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe laag Sikkens trapverf zich goed kan hechten. Met schilderstape plak je de delen rondom de trap af die niet geschilderd mogen worden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld muren, de trapleuning of eventuele randen. Bescherm daarnaast de vloer rondom de trap met oude kranten of afdekfolie, zodat eventuele verfspetters geen kans krijgen om de grond te beschadigen. 

2. Een primer aanbrengen voor een strak resultaat

Met een primer zorg je ervoor dat de Sikkens trapverf zich uitstekend hecht aan het oppervlak. Ook helpt de primer voor een duurzame afwerking. Maak gebruik van een hoogwaardige primer van Sikkens die geschikt is voor houten oppervlakken. Vervolgens laat je deze laag primer goed drogen, voordat je begint met het aanbrengen van de trapverf. 

3. Het schilderen van de trap

De trap is nu klaar om te gaan verven. Maak het blik open en roer de verf goed door, zodat de kleur egaal is. Daarna breng je een gelijkmatige laag aan met een roller of een kwast. De roller is ideaal om de grote oppervlakken van de treden te beschilderen, terwijl je met de kwast gemakkelijk bij de hoeken en randen komt. Begin bij de bovenste treden en werk geleidelijk naar beneden toe. Zo kun je eenvoudig over de trap bewegen zonder de verse verf te verstoren. Voor de beste dekking zijn tenminste twee lagen nodig. Hiervoor wacht je zo’n twee tot vier uur tussen het aanbrengen van beide lagen. 

4. De verf laten drogen

Na het schilderen laat je de verf volledig drogen voordat je de trap gaat gebruiken. De verf is stofdroog na ongeveer twee uur en kleefvrij na circa vier tot vijf uur. Na achttien uur is de trapverf overschilderbaar. De snelle droogtijd hangt af van de omgevingscondities. Let daarom altijd op de instructies op de verpakking. 

Sikkens trapverf voor een professioneel resultaat

Sikkens trapverf wordt veelvuldig toegepast bij het schilderen van trappen. Dat heeft te maken met de vele voordelen van de verf. Zo is het materiaal zodanig versterkt dat het bestand is tegen intensieve slijtage. Daarnaast is de verf gemakkelijk te reinigen. Zo kun je de trap eenvoudigweg schoonmaken met een vochtige doek. Bovendien is de verfsoort in tientallen kleuren verkrijgbaar, waardoor je altijd de perfecte tint vindt voor jouw trappenhuis. 

Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 18 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 23 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur gisteren
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00