Wie heeft op 14 februari de afstands-bediening in de hand?
Wie heeft op 14 februari de afstands-bediening in de hand?

Zwijmel lekker weg met deze heerlijke films

Algemeen

FRIESLAND - Valentijnsdag is natuurlijk de ideale dag om lekker met je geliefde op de bank te kruipen en een filmpje of serie aan te zetten. Alleen wat ga je dan kijken hè? Uit onderzoek van Telecompaper, op initiatief van filmaanbieder Film1 blijkt dat jullie niet de enige zijn met keuzestress, maar liefst 43 procent van de ondervraagden ervaren het tijdens het uitzoeken van een film. Gelukkig helpt RondOm Vandaag jullie graag met een aantal uitstekende films en series over de liefde.

The Classic: The Notebook

Een echte klassieker en een favoriet van menig romanticus. In The Notebook ontmoet je Allie en Noah. Ondanks hun verschillen beleven ze een zomer vol passie, maar als de oorlog uitbreekt verliezen ze elkaar uit het oog. Een prachtige film over de intensiteit van liefde, de moeilijkheden die klassenverschillen met zich meebrengen en terugkijken op een verliefdheid die je nooit meer kan vergeten. 

Scary: The Haunting of Bly Manor

Hou je van liefde maar niet van die zoetsappige liefdesverhalen? Dan is The Haunting of Bly Manor echt een aanrader! Deze horror van Mike Flanagan, misschien wel één van de beste horror-regisseurs op dit moment, gaat over Dani, een Amerikaanse nanny die door Henry Wingrave, de oom van Flora en Miles. Flora en Miles hebben hun ouders verloren in een vreselijk ongeluk en niet lang daarna verdween ook hun nanny mysterieus. Nu is het aan Dani om op de kinderen te letten in het mysterieuze huis Bly, samen met chef Owen, tuinvrouw Jamie en huishoudster Mrs. Grose. Volg hoe Dani steeds meer verwikkeld raakt in de mysteries van Bly Manor, haar eigen demonen te lijf gaat en gaandeweg verliefd wordt op één van haar collega’s. 

Lachen: Crazy Rich Asians

De echte romcom-liefhebber kan zijn hart ophalen met Crazy Rich Asians. Volg de Chinees-Amerikaanse professor Rachel die naar Singapore reist met haar vriend Nick. Tot haar grote schrik komt ze erachter dan Nick’s familie één van de rijkste families van Singapore is. Het geld lijkt deze familie naar het hoofd te zijn gestegen. Beland samen met Rachel in deze knotsgekke familie. Lachen gegarandeerd!

Echt gebeurd: A secret love

In deze documentaire maak je kennis met Terry Donahue, ooit één van de beste softball spelers van de VS, en haar partner Pat Henschel. Ze ontmoeten elkaar in Canada in 1947, verhuisden samen naar Chicago en richten daar een succesvol bedrijf op in de jaren ‘80. Hun lesbische relatie wisten Terry en Pat bijna zeventig jaar voor hun familie verborgen te houden. Nu één van hen door gezondheidsproblemen moet worden opgenomen in een verzorgingstehuis vertellen ze het verhaal over hun geheime liefde. Pak de zakdoekjes maar alvast, want deze documentaire raakt je diep. 

Een wijze les: It’s a wonderful life

Als deze romantische sci-fi drama start, lijkt het op het eerste gezicht een klassiek liefdesverhaal. Joel en Clementine ontmoeten elkaar in een trein en raken aan de praat. Later realiseren zij zich dat ze al eerder hebben gedate en dat ze een medische behandeling hebben ondergaan om elkaar te vergeten. Dat leek een goed idee, maar ze leren dat pijnlijke herinneringen eigenlijk essentieel zijn voor je identiteit en je geluk. 

Cheesy: Just go with it

Kan je wel tegen een cheesy film, dan geniet je zeker van Just go with it. Dr. Daniel Maccabee overtuigt zijn assistent Katherine en haar kinderen om net te doen alsof ze zijn familie zijn om indruk te maken op zijn nieuwe vlam Palmer. Een typisch ‘de liefde was altijd al onder mijn neus’ komt met een heerlijke lading romantische cliché’s, dat wordt dus blozen!

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 6 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 9 uur geleden
Het Wonder van het Elfenbankje (kerstmusical 2023)
De Lawei op zoek naar amateurtalent, audities kerstmusical zijn geopend! Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Politiek 12 uur geleden
Afbeelding
Mr. Film, René Mioch in de Bios Drachten Evenement 14 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:38
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54