Afbeelding

Nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland: Suus

Algemeen

Dit is Suus, een kruising teefje en geboren in 2013. Het eerste wat bij Suus opvalt zijn haar leuke wapperende oortjes! Suus woont al jaren naar volle tevredenheid samen met haar bazin, maar helaas moet die door omstandigheden met veel verdriet afscheid van haar nemen. 

Het is een ontzettend leuk hondje, weliswaar iets op leeftijd, maar kan zich nog gedragen als een jonge hond. Ze vindt het niet erg om even alleen thuis te moeten blijven, maar gaat ook graag mee in de auto; ze wandelt rustig met je mee, maar heeft wel de behoefte om regelmatig lekker los te mogen rennen. Vaak vindt ze wel ergens een grote stok en die moet dan natuurlijk een stuk meegenomen worden. Als Suus in wat hoger gras loopt, is het net een clowntje: ‘blij dansend’ vliegt ze hier doorheen en dan kun je ook zien hoe snel dit dametje ook kan zijn! Soms ruikt ze een ‘wildspoor’, dan moet dat ook even gevolgd worden, maar ze komt altijd weer netjes terug. Met honden heeft ze niet zo veel, als er een erg drukke hond haar benaderd kan ze zelfs wat paniekerig gaan keffen of nippen. Laten ze haar met rust, dan loopt ze gewoon door. 

Ze is gewend om met een kat samen te wonen, maar toch plaatsen we haar liever zonder andere dieren in huis. Suus is namelijk een hondje die erg gericht is op haar baasje en het ook het fijnste zou vinden als ze die helemaal alleen voor zichzelf heeft. Als er bezoek komt is ze altijd vrolijk en vriendelijk; kinderen vindt ze op zich ook leuk, maar als deze te druk of opdringerig zijn wil ze erbij weg. Aangezien Suus een rustige omgeving gewend is en ongewone dingen toch snel wat spannend kan vinden, zijn wij op zoek naar een plekje zonder kleine kinderen, een echtpaar of alleenstaand iemand die het fijn vind om in huis een rustig en aanhankelijk maatje te hebben, maar die wel in haar behoefte kan voorzien om vaak los te mogen rennen daar waar het kan. 

Ziet u uzelf al samen wonen met haar, neem dan contact op met ons, dit kan op telefoon nummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
De gemeente Leeuwarden heeft een nieuwe kinderburgemeester Politiek 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Algemene tevredenheid van studenten NHL Stenden stijgt Educatie 1 jun., 15:00
Afbeelding
Vaar mee en beleef Sail Den Helder 2023 op zijn best! Evenement 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:21
Afbeelding
Hotel Campanile Goutum noodopvanglocatie asielzoekers Samenleving 31 mei, 18:00
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00