Afbeelding

Nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland

Algemeen

Feike is een Rhodesian Ridgeback; een gecastreerde reu en geboren in juni 2021. Nu denken de meesten van u vast: oei, dat is een stoere hond! Maar dit gaat niet op voor Feike. Hij is weliswaar groot, maar om nu te zeggen: stoer….. nee, niet echt. Hij kan prima even alleen thuis zijn, is een rustige passagier in de auto, gaat goed om met andere honden (al is hij in zijn wil tot spelen met ze wel vaak te lomp voor sommige honden). Katten is hij niet gewend en daar zou hij best even achteraan willen, maar als je zegt dat dit niet mag, luistert hij goed. Hij kan tijdens de wandeling loslopen en komt ook keurig terug als u hem weer roept. In het gezin waarin Feike woont is het een hele fijne hond die prima op kan schieten met alle leden van het gezin. Hij kan wat waaks zijn als de bel gaat of als er iemand aan de deur klopt, maar dat is dan ook alles. 

Terugkomend op het feit dat hij helemaal niet stoer is: als er namelijk onbekend bezoek komt, groot of klein, dan is Feike erg onzeker en kan zelfs angstig zijn; en ondanks de goede opvoeding die hij heeft gehad is dit stukje van zijn gedrag niet goed begeleid, waardoor het nu een paar keer is voorgekomen dat Feike heeft ‘genipt’ naar dat onbekende bezoek, met als gevolg een flinke blauwe plek (bijten heeft hij echter nog nooit gedaan). Aangezien het nu een komen en gaan is van onbekend bezoek, is dit voor Feike natuurlijk geen ideale situatie. Ter voorkoming van ‘nippen’ gaat hij dan nu ook maar even in de bench, maar dit is zeker geen oplossing want leren doet hij daar niet van. Het is echter wel gebleken dat als je rekening houdt met zijn onzekerheid/angst (let op zijn houding) en hem rustig laat snuffelen en kennismaken en zeker als u hem dan ook nog wat lekkers geeft (hij is namelijk gek op eten) dan is het ijs snel gebroken en dan vertrouwt hij u ook volkomen. 

Wij zijn op zoek voor hem naar een baas bij voorkeur met kennis van dit ras, geen kinderen onder de 12 heeft, en hem nog verder wil begeleiden in zijn onzekere gedrag naar onbekenden. Bent u diegene die het helemaal ziet zitten met deze ontzettende leuke hond, neem dan contact met ons op dit kan op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 52 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 7 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren