Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

Friese ChristenUnie fracties sturen brandbrief aan Tweede Kamer

Algemeen

HARLINGEN – De Friese fracties van de ChristenUnie roepen in een brandbrief de Tweede Kamerleden op om sluiting van de kinderhartchirurgie niet te laten gebeuren. De ChristenUnie fracties zijn geraakt omdat de stem van vele mensen en instanties de minister niet van dit voornemen af hebben kunnen brengen. Alle petities, brandbrieven en oproepen van bezorgde ouders kinderartsen, Commissarissen van de Koning ten spijt, lijken vooralsnog aan dovemansoren gericht.

Marga Liefting, fractievoorzitter ChristenUnie Harlingen en Bernita Hakvoort lijsttrekker ChristenUnie Waadhoeke brengen maandag 17 januari 2022 een bezoek aan de Tweede Kamer. Zij overhandigen de brief persoonlijk en gaan in gesprek met de landelijke fractie. De ChristenUnie wil zorg vertrouwd en dichtbij: in de regio. “Dat is waar het wat ons betreft om gaat”, zeggen Liefting en Hakvoort. 

“Wij willen dat deze specialistische zorg blijft in Groningen. Wij denken dat dit voorgenomen besluit te weinig kijkt naar de impact en verarmende effecten voor onze samenleving, daarom vinden wij dat dit besluit van tafel moet.”

Aankomende woensdag is er een commissievergadering in de Tweede Kamer over de zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen in Rotterdam en Utrecht te concentreren. De Friese ChristenUnie fracties hopen dat de Tweede Kamerleden nog eens goed kijken naar het belang van het open houden van specialistische zorg in Groningen.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 12 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 15 uur geleden
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00