Afbeelding

Kerstzangavond in de Grote kerk

Algemeen

LEEUWARDEN - Het Noordermannenkoor uit Rijssen zal op 23 december om 20.00 uur hun medewerking verlenen aan een kerstzangavond in de Grote kerk te Leeuwarden. Het koor is opgericht in november 1965 en bestaat momenteel uit 130 leden en zingt voornamelijk psalmen en geestelijke liederen waarvan de inhoud overeenkomt met Gods Woord. Vele LP's en CD's zijn inmiddels uitgebracht, waardoor het landelijk bekendheid heeft verworven.

Sinds 2013 staat het koor onder leiding van dirigent Edwin Velvis uit Stedum. Tijdens deze kerstzangavond zal het orgel bespeelt worden door Harm Hoeve uit Rouveen. Daarnaast zal een samengesteld orkest onder leiding van Ton Adema hun medewerking verlenen.

Inmiddels is het een traditie geworden binnen het Noordermannenkoor om in Leeuwarden op deze wijze hun ondersteuning te verlenen ten behoeve van de Evangelisatiepost 'Achter de Hoeven'. Het is namelijk 30 jaar geleden dat men traditiegetrouw elk jaar opnieuw naar Leeuwarden komt om te komen zingen.

Het inmiddels in Leeuwarden bekende inloophuis 'Achter de Hoven' is een onderdeel van de Evangelisatiepost waar niet alleen zondags kerkdiensten en een 'Bijbeluurtje wordt gehouden maar waar ook in de week een tal van activiteiten zijn. Het doel is om bezoekers kennis te laten maken met de Bijbel. U bent van harte welkom in 'Achter de Hoven', Achter de Hoven 2c. Het 'inloophuis' is open op do t/m za van 11u-15u.

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 12 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00