Op 26 april wordt in Koudum de vaccinatielocatie geopend waar mensen tegen het coronavirus worden ingeënt.
Op 26 april wordt in Koudum de vaccinatielocatie geopend waar mensen tegen het coronavirus worden ingeënt. Foto: RondOm Vandaag

Meer pop-uplocaties in Fryslân voor de herhaalprik tegen corona

Zorg & Welzijn

FRIESLAND - GGD Fryslân richt de komende maanden op meer plekken in Fryslân pop-uplocaties in voor het halen van de herhaalprik tegen corona. Mensen die hun herhaalprik willen halen of informatie hierover willen, kunnen zonder afspraak terecht. Belangrijk is een geldig ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen. En de laatste prik of coronabesmetting moet langer dan 3 maanden geleden zijn.

De komende periode kunnen mensen ook terecht voor de herhaalprik in Wolvega, Gorredijk, Noardburgum, Joure, Bakhuizen en Sint Nicolaasga. GGD Fryslân probeert het halen van de herhaalprik zo toegankelijk mogelijk te maken. Naast vaste locaties in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Dokkum en Heerenveen, zijn er daarom verschillende pop-up locaties, verspreid over de provincie. Op de website van GGD Fryslân of op Prikken zonder Afspraak vind je welke locatie in de buurt open is.

Meer bereikbaar

Lineke Kleefstra, directeur publieke gezondheid van GGD Fryslân: “We hebben de afgelopen weken al veel mensen mogen ontvangen op onze pop-up locaties in Akkrum, Harlingen, Surhuisterveen, Koudum, Oosterwolde, Veenwouden en Lemmer. Mensen zijn blij dat ze in de buurt bij ons terecht kunnen. Niet iedereen heeft de gelegenheid om de auto in te stappen om naar een van de vaste locaties te rijden. Met onze pop-uplocaties maken we de herhaalprik meer bereikbaar.”

Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00