De corona test en vaccinatielocatie in de Friese hoofdstad.
De corona test en vaccinatielocatie in de Friese hoofdstad. Foto: RondOm Vandaag

Vrije inloop voor boosterprik mogelijk op alle Friese vaccinatielocaties

Algemeen

FRIESLAND - In heel Fryslân is het met ingang van woensdag 12 januari 12.00 uur mogelijk om een extra prik (boostervaccinatie) te halen zonder van tevoren een afspraak te maken. Eerder gold deze zogeheten vrije inloop voor de extra prik alleen nog voor de XXL-locatie WTC te Leeuwarden en de vaccinatielocatie in Drachten. Voorwaarde voor het halen van de boostervaccinatie is wel dat de laatste coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden was of dat men minimaal drie maanden geleden genezen is van een coronabesmetting. De vrije inloop geldt alleen voor 18 jaar en ouder.  

Capaciteit goed benutten

GGD Fryslân heeft ingezet op zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit om half januari alle Friese inwoners van 18 jaar en ouder van een boosterprik te kunnen voorzien. Omdat de capaciteit niet volledig wordt benut, is de mogelijkheid voor vrije inloop ontstaan. Een afspraak maken is overigens nog steeds mogelijk, maar wil je liever zonder afspraak, dan ben je vanaf woensdagmiddag 12 januari welkom in alle Friese GGD-locaties: Dokkum, Sneek, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden. 

Openingstijden

De adressen en openingstijden verschillen per locatie en staan op de website van GGD Fryslân: Vaccinatielocaties (ggdfryslan.nl). Vrije inloop is mogelijk tot een uur voor sluitingstijd. Het kan zijn dat mensen te maken krijgen met enige wachttijd.

 Afspraak afzeggen niet nodig

De vrije inloop is voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder en geldt voor de extra prik (boostervaccinatie), maar ook voor een eerste of een tweede prik. 

Wie al een afspraak heeft staan kan daar gebruik van maken op de afgesproken locatie. Wie toch liever gebruik wil maken van de vrije inloop, hoeft de oude afspraak niet om te boeken of af te zeggen. De oude afspraak wordt namelijk ter plekke uit het systeem gehaald.

Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 1 uur geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Naar een betekenisvolle Matthäus Passion Cultuur 18 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Opsteker voor Delta Impuls: ploeg boekt eerste zege van 2024 Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Taxatiemiddag in 't Gerecht in Heerenveen Evenement 25 feb, 10:00
Anton Ripassa
Verhalen uit de Samenleving op 4 maart met Verhalen van Anton Ripassa en Muziek van Duo Myla Evenement 24 feb, 10:00
Arie Molendijk
Taxatiemiddag in 't Gerecht in Heerenveen Historie 23 feb, 10:00