Afbeelding
Foto: Unsplash

Haal coronaprik op tijdelijke priklocatie in de buurt

Algemeen

FRIESLAND - Nog geen coronaprik gehad? Kom dan langs op een tijdelijke priklocatie in de buurt. Net als vorig jaar opent GGD Fryslân door de hele provincie weer pop-up vaccinatielocaties. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen, eenvoudig aan hun coronaprik kunnen komen. De eerste pop-uplocatie opent vrijdag 21 januari in Feanwâlden.

Burgemeester Klaas Agricola van gemeente Dantumadiel is blij met de priklocatie. ‘We hebben nog altijd te veel besmettingen in onze gemeente. Daardoor moesten enkele inwoners vanwege het coronavirus de afgelopen periode naar het ziekenhuis. Met de opening van de pop-up vaccinatielocatie in Feanwâlden hoop ik dat iedereen alsnog een eerste, tweede of extra prik (boostervaccinatie) gaat halen.’

Prikken in de buurt

Pop up-locaties zijn tijdelijke, kleinschalige voorzieningen op centrale plekken in verschillende wijken en dorpen. Hier kunnen mensen terecht voor een vaccinatie tegen corona, maar ook met vragen over het vaccin en het coronavirus. Uit eerdere ervaringen met pop-uplocaties weet GGD Fryslân dat mensen graag gebruik maken van deze voorziening in de buurt. Zo kan bijvoorbeeld de reisafstand naar een van de vijf vaste locaties voor mensen een drempel vormen om te komen. De website www.ggdfryslan.nl/popup  vermeldt waar de pop-up priklocaties zich bevinden. 

Prikken zonder afspraak

Om langs te komen voor een prik is geen afspraak nodig. Dit geldt zowel voor de pop-uplocaties als voor de vaste locaties in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen en Dokkum. Iedereen vanaf 12 jaar en ouder is welkom voor een eerste of een tweede vaccinatie; iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom voor een extra prik (boostervaccinatie). Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar geldt dat er altijd een afspraak gemaakt moet worden.

Pop-up priklocatie De Ferbining

De Ferbinning is een koffie- en lunchroom in het stationsgebouw van Feanwâlden. Op deze pop-up locatie start vrijdag 21 januari het vaccineren om 9.00 uur. Mensen kunnen hier tot 16.00 uur terecht.

Vaccineren voorkomt ernstig ziekteverloop

Wie zich laat vaccineren loopt minder snel corona op, is minder besmettelijk voor zijn omgeving en loopt minder risico op een ernstig verloop van de ziekte. Quarantaineregels zijn soepeler als je gevaccineerd bent, wat prettig is voor de uitvoering van bijvoorbeeld je werk of mantelzorg. Bij vragen of twijfels over vaccineren is de Twijfeltelefoon (088-7555777) bereikbaar of kijk op Vragenovercorona.nl

Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 37 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Afbeelding
Naar een betekenisvolle Matthäus Passion Cultuur 17 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Opsteker voor Delta Impuls: ploeg boekt eerste zege van 2024 Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Taxatiemiddag in 't Gerecht in Heerenveen Evenement 25 feb, 10:00
Anton Ripassa
Verhalen uit de Samenleving op 4 maart met Verhalen van Anton Ripassa en Muziek van Duo Myla Evenement 24 feb, 10:00
Arie Molendijk
Taxatiemiddag in 't Gerecht in Heerenveen Historie 23 feb, 10:00