Afbeelding
Foto: johan brouwer

Veenstra Makelaars en Taxateurs: ‘Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes’

Wonen

HEERENVEEN - Veenstra Makelaars en Taxateurs is een bekend begrip in Heerenveen. Dit makelaarskantoor, gelegen aan de Poststraat 13, heeft zich bewezen als een deskundige partner in zowel verkoop als aankoop van woningen, met een sterke voorliefde voor het prachtige Heerenveen en de landelijke omgeving. RondOm Heerenveen spreekt met Eize Veenstra, de eigenaar en makelaar-taxateur van Veenstra Makelaars en Taxateurs.

Op 4 oktober 2002 richt Eize Veenstra twee kantoren op: Veenstra Makelaardij en Veenstra & de Jong Assurantiën. Met oog voor detail koos hij destijds een prachtig pand aan de Poststraat 13 in het centrum van Heerenveen, dat hij zelf liet verbouwen. Wat begon als een eenmanszaak groeide al snel uit tot een bloeiend bedrijf. “Tegenwoordig werken er drie mensen bij het makelaarskantoor en vijf bij het assurantiekantoor,” legt Eize uit. “Het is prachtig om te zien hoe ons bedrijf is gegroeid. Voor nu voelt deze omvang goed aan. Met dit team kunnen we de lijntjes kort houden, en persoonlijke aandacht blijft altijd een van onze speerpunten.” Sinds 2020 zit het assurantiekantoor in een eigen pand aan de K.R. Poststaat 9. Dit kantoor is net als de K.R. Poststaat 13 gasloos en voldoet helemaal aan de duurzame eisen van nu.  

Verkoopmakelaar met persoonlijke aandacht

Als NVM verkoopmakelaar weet Eize als geen ander hoe belangrijk persoonlijke aandacht is. “Tijdens het verkoopproces zetten we ons in voor die persoonlijke touch. Wij geloven dat je een woning pas goed kunt verkopen als je deze door en door kent.” Een goede voorbereiding is daarbij essentieel. “We brengen de hele woning in kaart, beschrijven elk aspect ervan en documenteren alles nauwkeurig.” Duurzaamheid speelt daarbij een steeds grotere rol. “Naast het energielabel noteren we alle duurzaamheidsmaatregelen die zijn genomen, zoals isolatie, zonnepanelen en energieverbruik. Veenstra merkt dat kopers dit steeds belangrijker vinden, niet alleen voor het klimaat maar ook voor lagere energielasten en het woongenot. Een woning met een A-label verkoopt beter en sneller dan een minder duurzame woning.” 

Presentatie van onschatbaar belang

Maar niet alleen de informatie is van belang, ook de presentatie van de woning speelt een cruciale rol. “Tegenwoordig is het essentieel om een woning optimaal te presenteren,” legt Eize uit. “Potentiële kopers willen direct weten of een woning aan hun wensen voldoet. Een goede presentatie leidt tot meer aandacht online, meer bezichtigingen en uiteindelijk meer potentiële kopers.” Bij Veenstra Makelaars en Taxateurs wordt dan ook veel aandacht besteed aan de presentatie, met professionele foto’s, plattegronden en zelfs videografie en 3D-fotografie.

‘Hoe beter de presentatie, hoe meer potentiële kopers’

Zoveel mogelijk mensen bereiken

Wanneer alle informatie verzameld is en de foto’s en video’s gemaakt zijn, is het tijd om de woning ook daadwerkelijk te presenteren. Veenstra Makelaars en Taxateurs hebben zowel een stille als actieve verkoopstrategie. “Bij stille verkoop sturen we een bericht dat er een geschikte woning in de verkoop staat naar onze ingeschreven woningzoekers en andere NVM-makelaars. Maar de meeste mensen kiezen voor actieve verkoop, waarbij we de woning aanmelden bij Funda en delen via sociale media.” Het resultaat mag er zijn: “Ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier alle geïnteresseerden bereiken.” 

Op de hoogte blijven van het aanbod van Veenstra Makelaars en Taxateurs, volg hen dan op Facebook (@veenstramakelaardij) en Instagram (@veenstra_makelaardij). 

Landelijk wonen Friesland

Naast de reguliere woningen, heeft Veenstra Makelaars en Taxateurs zich extra gespecialiseerd in de verkoop van landelijke woningen, zoals woonboerderijen, villa’s en landhuizen. “De vraag naar woningen met ruimte, rust en groen is enorm, en als boerenzoon vind ik deze woningen bijzonder interessant,” vertelt Eize enthousiast. “Het verkopen van zo’n woning vergt specifieke kennis en liefde voor het vak.” Via internet en sociale media (@landelijk_wonen_friesland) biedt het makelaarskantoor deze bijzondere woningen aan, waardoor niet alleen mensen uit de regio, maar uit heel Nederland, de weg naar Veenstra Makelaars en Taxateurs weten te vinden.

Bent u van plan uw woning te verkopen en zoekt u een betrouwbare en deskundige verkoopmakelaar? Neem dan eens contact op met Veenstra Makelaars en Taxateurs.


Veenstra Makelaars en Taxateurs

Poststraat 13, Heerenveen
www.makelaar-heerenveen.nl
0513 - 650055
info@veenstramakelaardij.nl

Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 3 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport gisteren
Afbeelding
Inschrijving Schoon Belonen Heerenveen geopend Politiek 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Heerenveen ontvangt 1,75 miljoen subsidie ter ondersteuning van de herontwikkeling van het centrum Politiek 29 apr, 08:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00