Afbeelding
Foto: Gaby Jongenelen

Het Danspaleis keert terug naar Heerenveen

Evenement

HEERENVEEN - Na het overweldigende succes van de eerste editie, is Het Danspaleis verheugd om zijn unieke concept opnieuw naar Heerenveen te brengen. Ditmaal zal het dansfestijn maar liefst drie keer plaatsvinden, met een speciale regenboogeditie op 13 november! Opnieuw zal het feestelijke gebeuren plaatsvinden in het gezellige Posthuis Theater.

Het Danspaleis is een nostalgisch dansfeest voor ouderen en iedereen die van een dansje houdt. De PlatenDraaier haalt klassiekers tevoorschijn uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezingers tot tranentrekkers, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-’n-roll, er is voor ieder wat wils.

Creatief directeur Suna Duijf benadrukt dat muziek een cruciale rol speelt tijdens deze dansmiddagen, omdat het mensen weer in contact brengt met hun levensenergie en jeugdigheid. Dans en muziek zijn niet alleen geweldige middelen om mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te krijgen, maar het overstijgt ook leeftijd en cultuur.


Gaby Jongenelen

Wanneer is het danspaleis?

Datum en tijd: 22 mei, van 14.00 tot 16.00 uur
(Ook op 25 september en 13 november van 14.00 tot 16.00 uur)
Locatie: Posthuis Theater, Heerenveen
Aanmelden: Kan via deze link: Het Danspaleis — Een ouderwets gezellige dansmiddag | Posthuis Theater

Extra workshop 

Dit jaar biedt Het Danspaleis ook een workshop aan, waar organisaties zich kunnen aanmelden om het concept van Het Danspaleis te ervaren en te begrijpen. De workshop vindt plaats vóór Het Danspaleis, op 22 mei van 11.30 tot 13.00 uur in het Posthuis Theater.

Over de workshop

De workshop van 1,5 uur biedt deelnemers de kans om zelf te ervaren hoe dansen en muziek een verschil kunnen maken bij ouderen. Na de workshop kunnen deelnemers met hun team deelnemen aan een dansles, zodat ze de geleerde vaardigheden direct kunnen toepassen. Deze workshops worden vaak gecombineerd met een donatie van een Danspaleis in de buurt, zodat deelnemers het geleerde meteen kunnen toepassen op ouderen in hun eigen omgeving. Het is een leerzame en vreugdevolle ervaring met een sociaal doel en direct resultaat. Aanmeldingen voor de workshop kunnen worden gestuurd naar participatie@ateliersmajeur.nl.


Gaby Jongenelen

Reacties van eerdere edities van Het Danspaleis:

- “Ik wil iedereen heel graag bedanken voor de fantastisch, mooie, vrolijke en gezellige middag die wij bij u hebben beleefd. Lang geleden dat mijn man en ik zoveel plezier hebben gehad. Heel veel dank!”

- “Mijn moeder (91) en schoonmoeder (88) hebben genoten van het Dans Paleis. Dank jullie wel voor het organiseren hiervan.”

- “Goede avond, even een bedankje aan alle mensen van de organisatie voor de ontzettend leuke middag met het Danspaleis! We hebben genoten van de muziek en alles eromheen, de ontvangst met advocaat met slagroom, hapjes enzovoort. Heerlijk hoor en voor herhaling vatbaar!”

- “Heb genoten van deze dansmiddag. Bedankt voor de organisatie. Hoop, dat er nog meer dansmiddagen komen.”


Gaby Jongenelen

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 1 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 4 uur geleden
Afbeelding
Open dag It Kathûs in Nes levert veel ideeën op voor toekomst boerderij Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 22 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid gisteren
Afbeelding
Dit zijn de belangrijkste punten in het nieuwe coalitieakkoord voor Friesland Politiek 16 mei, 14:02
Afbeelding
Wil je ook gelukkig worden in de liefde? Column 16 mei, 12:00
Eén van de kittens van 't Heerveld.
'Elke dag komt er dan een zwangere poes binnen' Natuur 16 mei, 10:00