Afbeelding
Foto: VV Langezwaag

Langezwaag wil volgend seizoen doorbouwen met een ploeg met veel potentie

Sport

LANGEZWAAG - VV Langezwaag is een voetbalclub waar naast presteren, het plezier van de leden belangrijk is. “Als ze plezier hebben, krijg je een hechter team en volgen de prestaties wel”, zegt bestuurslid Henk de Vries. 

Jelle Niemeijer, speler van het eerste kan dat beamen. Hij heeft zijn eerste seizoen bij Langezwaag er op zitten, nadat hij besloot om met vrienden bij de club te gaan spelen. “We merkten dat we elkaar tijdens corona steeds minder zagen. Toen zijn we met zijn zevenen naar Langezwaag gegaan, zodat we elkaar doordeweeks ook konden zien.” Een aantal van dit groepje zaten al bij de club, of komen uit de buurt. Jelle zelf komt uit Akkrum. “Iedereen komt in principe uit de regio, ik ben daar de uitzondering van. Mijn vorige team was toch een beetje samengesteld, er waren veel spelers van buiten het dorp. Dat is hier niet zo.

Potentieel

“Het is een hecht en jong team en er zit veel potentie in. Maar er moet nog veel geleerd worden.” Dat de ploeg voor elkaar blijft vechten moge duidelijk zijn. “We hebben vorig jaar wel eens achter gestaan met grote cijfers, maar dan vechten we toch door en laten we het kopje niet hangen. We proberen toch altijd een paar goaltjes mee te pakken”, zegt Jelle. “En de derde helft winnen wij meestal ook.”

Bovenin meedraaien

Vorig seizoen eindigde het eerste team in de middenmoot. Volgend seizoen is het doel om bovenin mee te draaien. “Ik heb er vertrouwen in. Met zo’n jonge ploeg kan de trainer het team nog heel goed sturen. Wij als team gaan daar ook hard voor werken.” De trainer heeft ook een grote selectie waaruit hij kan kiezen. “We hebben zo’n 23 man die zowel in het eerste, als het tweede kunnen spelen. Dat is wel moeilijk voor de trainer, welke spelers meegaan met het eerste en welke spelers met het tweede. Het is een luxepositie natuurlijk, goede kopzorgen.” Henk de Vries: “Langezwaag eindigt al jaren een beetje onderin. We willen wat omhoog, maar we moeten wel realistisch blijven. Ik denk dat het linkerrijtje wel mogelijk is.”

Dorpsclub

Langezwaag is een echte dorpsclub, er staan veel ouders aan de kant en de club heeft trouwe vrijwilligers. In de kantine, maar nu ook in de technische commissie. Henk de Vries: “Zij zorgen ervoor dat er trainers en scheidsrechters zijn voor de senioren..”” Het is de eerste keer dat er zo’n commissie is. “Zij staan echt tussen de spelers. Nu kunnen wij als bestuur meer beleidsmatige dingen doen om onze leden nog beter te faciliteren.” 

“Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, je wordt hier sowieso warm ontvangen.”

Extra teams

Ook zijn er extra teams voor volgend seizoen. Zo is er een extra seniorenteam, een extra damesteam en zijn er extra jeugdteams bijgekomen. “Die extra teams zijn prachtig. Er is meer bedrijvigheid, meer mensen die sporten en meer kantineomzet waardoor de club gezond blijft. Vanuit de sponsorbijdragen is een budget gecreëerd voor teamuitjes, hier maken alle teams gebruik van. We zijn onze hoofdsponsors zeer dankbaar dat zij op deze wijze bijdragen aan onze vereniging.”

Fanatieke vrijwilligers

Jelle: “Er zijn een aantal hele fanatieke vrijwilligers, die staan er altijd voor de club. Dat is altijd heel mooi om te zien. Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, je wordt hier sowieso warm ontvangen.”

Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 1 uur geleden
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Volop activiteiten in de meivakantie bij Sportstad Heerenveen Sport 30 apr, 10:00