Afbeelding
Foto: podozorg-joure.nl

Podozorg Joure helpt u graag bij uw voet- en houdingsklachten

Gezondheid

JOURE - Wietze de Jong is sinds 2004 als zelfstandig registerpodoloog werkzaam in zijn eigen praktijk Podozorg Joure aan de Torenstraat 25 in Joure. Hier weet je dat je door de registerpodoloog zelf behandeld wordt en niet door steeds een andere podoloog laat Wietze de Jong weten.

Wat doen wij als registerpodoloog? Ik zorg voor meer dan alleen de voeten! Als men al een beeld heeft bij een registerpodoloog, dan wordt er veelal gedacht aan alleen voeten. Een ‘voetendokter’, of ‘steunzolen’, en vooral dat podologie gericht is op de voeten van ‘oudere’mensen. Dit laatste is allesbehalve waar, net zomin als dat de podoloog enkel gericht is op de voeten. De naam podoloog bestaat uit twee delen; podo (voet), loog (van ‘logos’, wat leer/kunde betekent). Een ‘registerpodoloog’ staat geregistreerd in het register van de brancheorganisatie Stichting LOOP, vandaar dus, ‘register podoloog’. Podologie wordt vaak vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Register podologen hebben dus zeker te maken met voeten, maar dan wel met voeten in relatie met de rest van het lichaam. Wij hebben een brede blik, waarbij houding en klinisch redeneren belangrijk zijn. Diagnose vanuit de gehele houding dus.

Wat van groot belang is voor mij als podoloog is de vraag :”Waar komt de klacht vandaan en hoe gaan ik deze verbeteren terwijl ik de gehele stand van het lichaam inspecteer. Dit wordt ook wel de gehele keten/houding genoemd.” Er wordt zeker gewerkt vanuit de voeten verteld De Jong verder, bijvoorbeeld door het aanmeten van een steunzool, maar ook door middel van (voeten)training, schoenadvies, siliconen ortheses, en/of in combinatie met andere disciplines. Denk aan bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Verder kan ik ook kijken of de patiënt risico loopt op vervelende klachten, denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van wonden bij een kwetsbare voet. Laten we vooropstellen dat er niet altijd gebruik gemaakt hoeft te worden van aangemeten steunzolen. Er wordt in een gesprek eerst bepaald of er inderdaad baat is bij het gebruik van steun-/therapiezolen, want misschien bent u juist gebaat bij een licht ondersteunende inlegzool uit onze winkel, of kan een schoenaanpassing uitgevoerd in onze schoenmakerij een oplossing zijn. Een trainings-, oefenings- of schoenadvies of kan een pedicure of fysiotherapeut uw probleem beter behandelen. Samen kijken we naar een beste oplossing.

www.podozorg-joure.nl

Afbeelding
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 17 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws gisteren
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:37
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 15:00
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 mei, 12:00