Het team van Brouwer4U.
Het team van Brouwer4U. Foto: Piet Bosma

Brouwer4U uit Steenwijk viert haar 12,5 jarig jubileum met open dag

Bedrijf in beeld

STEENWIJK - 12,5 jaar geleden starten Kristian en Monica Brouwer het bedrijf Brouwer4U. Als ondernemers in de bouw zien ze de opdrachten tijdens de bankencrisis een beetje opdrogen en om toch bezig te blijven beginnen ze met de verkoop en montage van overkappingen en kachels. Het blijkt een goede beslissing, ze stappen op het juiste moment in een groeiende markt. Nu, 12,5 jaar later, is Brouwer4U uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met werk in heel Noord Nederland. RondOm Vandaag spreekt met Kristian Brouwer, oprichter en eigenaar van Brouwer4U. 

Kristian Brouwer werkt in de bouw als in 2007 de krediet- of bankencrisis uitbreekt in Nederland. Het duurt niet lang voordat de crisis ook grip krijgt op de bouwwereld. Brouwer krijgt steeds minder opdrachten. Daarom gaan hij en zijn vrouw Monica op zoek naar alternatieven, zodat ze toch wat werk behouden. In kachels en overkappingen ziet hij een groeiende markt en in de omgeving zijn er nog weinig bedrijven die dit aanbieden. Brouwer: “Nu zijn overkappingen en kachels al niet meer weg te denken uit de Nederlandse achtertuinen, maar destijds was het nog een redelijk nieuw concept. We stonden echt aan de wieg van een nieuwe markt.” Bescheiden geeft Brouwer toe dat hij niet kon voorspellen hoe groot die nieuwe markt daadwerkelijk zou worden: “Natuurlijk zagen we toen wel dat de markt aan het stijgen was, maar tot welke hoogte die zou komen, dat had ik niet verwacht.”

Met gezond ondernemersverstand en een beetje geluk heeft Brouwer toch echt de perfecte markt aangesneden, blijkt nu. Het bedrijf, dat klein begint in de garage van zijn schoonouders, groeit snel. Binnen twee jaar verhuizen ze naar een eigen loods en een showroom, waar ze op afspraak open gaan. Ook uit dat jasje groeien ze echter snel. Brouwer: “Daarna hadden we al snel twee loodsen nodig en in 2017 hebben we een stuk grond gekocht om onze eigen locatie te bouwen, met een werkplaats, een opslagloods en een showroom.” Op hun huidige terrein, aan de Korte Baan 20 in Steenwijk, bouwen ze hun eigen plek, precies zoals zij voor ogen hadden. Een hoogtepunt voor het bedrijf, vertelt Brouwer, omdat de locatie Brouwer4U de ruimte geeft om verder te groeien. In 2021 wordt er nog weer een extra pand gebouwd, zodat er meer ruimte ontstaat om de showroom uit te breiden en meer kantoren te faciliteren. 

Werkzaamheden

Bij Brouwer4U draait het overigens inmiddels allang niet meer alleen om overkappingen en kachels. Het Steenwijker bedrijf, dat inmiddels zo’n twintig werknemers heeft, houdt zich bezig met alles wat je rondom een woning kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan carports, kunststofkozijnen, zonweringen, tuinhuizen en pelletkachels. Door hun brede aanbod kunnen ze hun klanten vaak helpen aan een totaalplaatje. Dat is fijn voor de klant, want die hoeft dus niet in zee met verschillende bedrijven. 

Persoonlijke aandacht staat bij Brouwer4U op de eerste plek. Dat begint al bij de manier waarop ze een offerte opstellen. Brouwer: “Klanten komen eerst bij ons langs in de showroom en kiezen daar de gewenste producten. Tijdens zo’n gesprek geven we al wel een richtprijs, maar we vinden dat een offerte altijd opgemaakt moet worden met nauwkeurige informatie, zodat de klant later niet te maken krijgt met onverwachte kostenposten. Daarom gaan we ook altijd langs bij de klant. We meten alles precies op en stellen dan een nauwkeurige en duidelijke offerte op, uiteraard vrijblijvend.” 

Duidelijkheid voor de klant vinden ze Brouwer4U erg belangrijk, zeker ook vanwege de levertijden die oplopen: “We willen dat de klant weet wat hij van ons mag verwachten en wanneer we de spullen kunnen leveren en monteren. Gelukkig heeft de klant daar altijd begrip voor, zij weten ook dat de levertijden op dit moment gewoon langer zijn.”

Brouwer4U richt zich ook steeds meer op duurzaamheid. Klanten kloppen bij hen aan voor onder andere kunststofkozijnen, die over het algemeen beter isoleren en dus zorgen voor minder gasgebruik. Het aanschaffen van kunststofkozijnen (in combinatie met een andere verduurzamende maatregel) wordt binnen de ISDE-subsidie deels gefinancierd door de overheid, waardoor de aanschaf voor veel mensen al voordeliger wordt. Daarnaast betalen ze zichzelf snel uit, zeker met de huidige gasprijzen. Ook de pelletkachels van Brouwer4U zijn momenteel erg populair.

De toekomst

De toekomst voor Brouwer4U is wat Brouwer betreft rooskleurig: “We blijven inspelen op de vraag van de klant en uitblinken op het gebied van kwaliteit. Daarnaast willen we nog een beetje groeien. We willen meer mensen helpen, maar het moet niet ten koste gaan van onze service. Nu kan ik persoonlijk nog bij elke klant langskomen voor het opmaken van de offerte, dat wil ik blijven doen. Dat persoonlijke contact is mij veel waard.”

Op 23 en 24 september viert Brouwer4U haar jubileum graag met hun klanten. Er zijn open dagen waar klanten kennis kunnen maken met al hun producten. De leveranciers zijn aanwezig om in detail te vertellen over hun aanbod, er is voor kinderen van alles te beleven en een hapje en drankje wordt verzorgd. 

Meer weten over Brouwer4U? Kom dan langs in onze showroom tijden de open dagen op 23 en 24 september aan de Korte Baan 20 in Steenwijk. Wilt u op een ander dag komen? Ook dan bent u van harte welkom. Kijk voor onze openingstijden op de website. Liever online eerst kennis maken? Op www.brouwer4u.nl vind je veel informatie. Volg hen op Facebook voor inspiratie en foto’s van hun nieuwste werk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 3 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 23 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur gisteren
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00