Afbeelding

Halal kipfilet in 2023 populair bij Picnic-klant in Heerenveen

Algemeen

HEERENVEEN – Halal kipfilet is populair bij de Picnic-klant in Heerenveen. Over 2023 stond dit product op de eerste plaats van snelste stijgers op het boodschappenlijstje. Ook halal rundergehakt staat in de top twintig. Hiermee is de stad welhaast het Mekka van het Picnic-bezorggebied te noemen. Dat blijkt uit een analyse van de bestelgegevens van ruim één miljoen klanten, waarbij online supermarkt Picnic keek wat het afgelopen jaar de snelste stijgers waren; de producten waar ten opzichte van een jaar eerder ineens veel meer vraag naar was.

Naast het vlees dat geslacht is volgens de Islamitische voorschriften hebben Friese klanten een voorkeur voor zuivelproducten. Zo wordt vla veelvuldig besteld waarbij de smaken vanille en chocolade favoriet zijn. In het afgelopen jaar breidde de websuper zijn aanwezigheid in Friesland uit door ook in Joure te gaan bezorgen. Afgaande op de boodschappenmandjes eten de inwoners van deze plaats het liefst een Italiaanse bol met ongezouten roomboter en boterhamworst. Opvallend is daarnaast de hoge notering van de frisdrank van Charlie’s Organics met grapefruitsmaak.

Kwart miljoen DHL-pakketten

Met de DHL-service haalde Picnic in het afgelopen jaar bijna een kwart miljoen retourpakjes bij klanten op. Als je deze allemaal naast elkaar legt heb je de afstand van Amsterdam tot Eindhoven. In de steden Heerlen, Alphen aan den Rijn en Venlo besloten de meeste mensen een pakje via de online supermarkt retour te sturen. De bezorgers van Picnic haalden in absolute getallen de meeste pakjes op in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant.

De biologische producten van Picnic winnen aan populariteit en de lijn wordt daarom steeds verder uitgebreid. In de lijst van snelste stijgers staat appelsap troebel bovenaan, gevolgd door sinaasappelsap en biologische maiswafels.

Toiletpapier op het laatst toegevoegd aan bestelling

Groenten staan ook dit jaar in het besteloverzicht van laatst toegevoegde producten. Klanten van Picnic hebben de mogelijkheid om aan een reeds geplaatste bestelling achteraf nog producten toe te voegen die ze in eerste instantie waren vergeten. Naast komkommers, courgette en bananen worden ook drielaags toiletpapier en halfvolle melk vaak op het laatste moment nog aan een bestelling toegevoegd.

Afgelopen jaar breidde Picnic zijn bezorggebied regionaal verder uit door een nieuwe hub te openen in Heemskerk en bestaande hubs te verhuizen naar grotere locaties. Hierdoor en dankzij de inzet van elektrische bezorgwagentjes met een grotere actieradius werd het mogelijk om nog meer huishoudens te bereiken binnen de bezorggebieden. Dat gebeurde onder andere in Veenendaal, Leiden, Oss en Roermond. In Utrecht werd zelfs een ‘superhub’ geopend. Met een oppervlakte van 5500 vierkante meter is het de grootste hub van Nederland. Van hieruit bezorgt de websuper bij ruim 200.000 huishoudens in de regio.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 4 uur geleden
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 uur geleden
De opzetdag van Vouwwagencentrum Noordbergum is altijd een groot succes.
Kom naar de Opzetdag van Vouwwagencentrum Noordbergum Zakelijk nieuws 14 uur geleden
Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 9 mei, 18:00
Afbeelding
Herontwikkeling centrum Heerenveen start met werkzaamheden aan Molenplein Zuid Politiek 9 mei, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 12:00
Hielkema Verkeersschool beschikt over een compleet lesaanbod.
Dorien Brouwer-Hielkema van Hielkema Verkeersschool: 'We willen groot worden en klein blijven' Algemeen 9 mei, 10:00
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 9 mei, 08:00