Afbeelding

Prodak vernietigt vertrouwelijk archief- en datamateriaal op 27 januari

Zakelijk

DRACHTEN - Het is deze week de ‘week van de Internationale Data Privacy’. Daarom nodigt Prodak graag particulieren, bedrijven, scholen en verenigingen uit om op vrijdag 27 januari 2023 tussen 09.00 en 16.00 uur kosteloos, privacygevoelig materiaal in te leveren. Het privacygevoelige materiaal kan bij op hun locatie aan de Roef 23B in Drachten ingeleverd worden. 
 
Het doel is er zoveel mogelijk mensen bewust van te maken dat materiaal met persoonlijke gegevens, zoals naam, adres, belangrijke data financiële informatie, niet zomaar in de oudpapierbak of de elektronica-container moet worden gegooid. De kans dat persoonsgegevens op straat komen te liggen, en daarmee een datalek, is aanwezig.

Mooi moment om verouderde administratie in te leveren 

“In de praktijk helpen wij met name onze zakelijke klanten met het voorkomen van datalekken”, vertelt Jordi de Jong, bedrijfsleider bij Prodak. “Op 27 januari 2023 opent ons bedrijf de deuren voor iedereen in Drachten en omgeving. Je moet er toch niet aan denken dat jij verantwoordelijk bent voor datalekken omdat personeelsdossiers of belastinggegevens die je in je bezit hebt, per ongeluk in de oudpapier-container van de sportvereniging is terecht gekomen? Of dat er gegevens worden gehaald van een laptop of mobiel die jezelf al had afgeschreven. Het is een mooi moment om je verouderde privé administratie of een oude laptops en mobieltjes die je in je kast hebt liggen, in te leveren.”

Speciale website voor campagne 

Op vrijdag 27 januari 2023 tussen 09.00 uur en 16.00 uur kunnen particulieren, scholen, verenigingen en ondernemers gratis privacygevoelig materiaal, zoals papieren documenten, dossier, laptops, mobieltjes of ssd kaarten in leveren bij Prodak, op locatie de Roef 23B te Drachten. Meer informatie is te vinden op de speciale campagne website: www.dataprivacyweek.nl. Of bezoek de website van Prodak: www.prodak.frl

Over CA+ certificering

Om 100% vertrouwelijke vernietiging te waarborgen is het CA+ certificaat met onafhankelijke en externe toetsing, ontwikkeld en geïmplementeerd door de FNOI (Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie).

 De CA+ gecertificeerde archief- en datavernietigingsbedrijven staan in een speciaal CA+ register vermeld. Deze bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd en gekeurd en een keer in de drie jaar vindt er een certificeringsaudit plaats. CA+ gecertificeerde bedrijven adviseren ook over wat er, volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (AVG) en de Meldplicht Datalekken, vernietigd moet worden, inclusief het juiste veiligheidsniveau en de juiste vernietigingsklasse. Het is een gewaarborgd proces gebaseerd op duurzaamheid. Meer informatie inclusief het CA+ register is te vinden op de website https://www.ca-plus.nl/

Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00