Esmée combineert twee banen. Ze werkt als tandartsassistente én nagelstyliste!
Esmée combineert twee banen. Ze werkt als tandartsassistente én nagelstyliste!

Over nagelstyliste zijn, perfectionisme en kaas

Persoonlijke verhalen

DRACHTEN - Esmée Sprietsma is 24 jaar en woont samen met haar vriend Sjouke en haar twee katten Finn en Floor in Drachten. Ze werkt als tandartsassistente en is ook nagelstyliste met haar eigen salon aan huis. Ze houdt van shoppen en doet graag leuke dingen met vrienden en familie. Je kan haar werk vinden op www.esmees-nails.solonized.com of op Instagram, check @esmeesnails_.

Wat ben je aan het doen? Op dit moment ben ik erg druk met de nagelsalon. Daarnaast werk ik in de tandartspraktijk. De combinatie tussen twee beroepen zorgt ervoor dat de week zo voorbij is. Het weekend houdt ik dan ook vrij voor leuke afspraken met vrienden en familie.
Wat wilde je worden als kind? Als kind wilde ik kapster worden. Nu is dat niet meer zo. Op je vijftiende kiezen welke opleiding je gaat doen is erg lastig. Uiteindelijk heb ik de opleiding tandartsassistente gekozen, maar na een paar jaar werken kwam ook de droom om de opleiding nagelstyling te gaan doen. Inmiddels ben ik een jaar verder en vindt ik de combinatie nagelstyliste en tandartsassistente een fijne en leuke combinatie.
Verslavend: Telefoon. De hele dag scrollen naar nieuws, interesses, katten etc.
ME-time: ME-time voor mij is echt een filmpje of serie (lees: feel good series/films) kijken op de bank met een bakje chips of stukjes kaas.
Blij met: Momenteel ben ik blij met alles wat ik heb en heb bereikt. Een eigen bedrijf gestart, de combinatie kunnen maken tussen twee beroepen, samen een huis gekocht, familie, vrienden en ga zo maar door.
Minder blij met: Mijn perfectionisme af en toe. Het niet kunnen loslaten dat niet alles in één keer goed kan gaan.
Dit vind ik stom: Mensen die alleen aan zichzelf denken.
Geheim genoegen: Kaas.
Lievelingsmuziek: Nederlandstalig.
Ik surf dagelijks naar: Nieuwe nagelproducten en nageldesigns, een echte verslaving…
Laatste avondmaal: Patat met een kaassoufflé.
Wat staat er nog op je bucketlist: Niet veel. Gewoon genieten van elke dag en we zien vanzelf wat voor leuke dingen er op mijn pad komen.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Shoppen of op de bank hangen en een goede serie kijken
Nutteloos talentje van mij: Dingen onthouden die niet nuttig zijn in het leven

‘Probeer te luisteren naar jezelf en te doen wat goed voelt’

Van wie heb je het meest geleerd? Meer van wat denk ik. Door de harde wereld waarin we leven leer je om te vallen, maar ook om weer op te staan. Probeer te luisteren naar jezelf en te doen wat goed voelt voor jezelf.
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Doe wat je gelukkig maakt en maak die stap. Doe niet iets wat mensen van je verwachten als je daar zelf niet gelukkig van wordt.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Hopelijk met een goed lopende salon aan huis met leuke klanten, maar vooral gezond, gelukkig en lieve vrienden en familie om mij heen.
Levensmotto: Wees jezelf.

Ook vrienden van RondOm?

Vind jij het ook leuk om mee te doen met RondOm’s Vriendenboekje en onze lezers meer te vertellen over jezelf? Stuur dan een mailtje naar melissa@rondomvandaag.nl.. We maken graag kennis met je!

Afbeelding
Kies Koers: “Persoonlijk Leiderschap is jezelf serieus nemen" Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Thuiszorg Het Friese Land: “Profiteer van slimme zorgtechnologie!" Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Goed schoeisel helpt ONT aan overwinning op Anjum Sport 27 mrt., 16:12
Afbeelding
Opening tentoonstelling 'Waterwerk in Fryslân' Cultuur 27 mrt., 15:00
Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Smakelijke geschiedenis van 200 jaar Koloniën op je bord... Culinair 26 mrt., 10:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00