Afbeelding

Welkom in het nieuwe Heerenhage:Zelfstandig wonen en samen leven

Wonen

HEERENVEEN - Licht, modern en vriendelijk; als je door de schuifdeuren het nieuwe Heerenhage binnenstapt, heb je gelijk door dat er na de nieuwbouw flink wat is veranderd in het appartementencomplex in Heerenveen. We krijgen een warm welkom van Karin en Jolanda. Zij zijn er om huurders te ondersteunen met uiteenlopende vragen of om gewoon even een praatje te maken.

Bij de meeste mensen uit Heerenveen zal de naam Heerenhage wel een belletje doen rinkelen. Het beeld van ‘de ouderwetse serviceflat’ aan de rand van Heerenveen, dat veel Heerenveners zullen hebben, klopt echter allang niet meer. Een aantal jaar geleden is het oude gebouw namelijk gesloopt. In de plaats is een modern appartementencomplex met ruime en levensloopbestendige appartementen gekomen. De nieuwe appartementen zijn voorzien van veel natuurlijk lichtinval en duurzame verwarmings- en koeltechniek., waardoor het gebouw volledig van gas af is en op een duurzame manier wordt verwarmd én gekoeld. 

De appartementen in Heerenhage worden verhuurd door Stichting Rendant. Karin Zwart-Bergsma (verhuur- en facilitaire coördinator) en Jolanda Blauwbroek (verhuur- en facilitaire medewerker) van deze stichting staan vier dagen in de week klaar om huurders te ondersteunen. Karin: “We staan de bij huurders met hele uiteenlopende zaken. Wij zijn er bij als potentiële huurders langskomen voor een bezichtiging, leggen nieuwe huurders uit hoe alle apparatuur werkt en geven huurders advies over onderwerpen als het regelen van thuiszorg.” Lang niet altijd draait het werk van Karin en Jolanda om het verhelpen van praktische problemen. “We staan ook altijd open voor een gezellig praatje, geven tips over wat er te doen is in de regio en soms maken we huurders wegwijs op hun mobiele telefoon,” vertelt Jolanda over hun dagelijkse bezigheden. Kortom; de dames zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt in Heerenhage. 

Zelfstandig én samen

In Heerenhage kunnen mensen van 55 jaar en ouder een zelfstandige woonruimte huren. “Heerenhage is dus geen serviceflat meer,” legt Karin uit. “Er is geen verplicht servicepakket waarin je zaken zou vinden als zorg, huishoudelijke hulp en een maaltijdservice. Iedereen woont hier zelfstandig en regelt zijn eigen zaken.  Jolanda: “Onze huurders denken na over de toekomst. Ze zien in dat we in Nederland steeds meer verwachten dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarom ondernemen ze alvast stappen, zodat ze zo lang mogelijk op een plek kunnen blijven wonen waar ze zich thuis voelen en waar ze zich veilig voelen

De appartementen in Heerenhage zijn dus levensloopbestendig. Alles is erop ingericht zodat mensen zo lang mogelijk hier kunnen blijven wonen. “Denk maar eens aan een ruime badkamer,” geeft Karin als voorbeeld. “Nu heeft u het wellicht nog niet nodig, maar de ruimte voor een rolstoel of voor de helpende hand van thuiszorg is er wel, mocht het ooit nodig zijn.” 

De huidige huurders van Heerenhage zijn een gemêleerde groep, vertelt Karin: “De jongste huurder is 58 jaar en de oudste is 93. Sommige huurders werken nog, anderen zijn al met pensioen. De een is vaak in zijn appartement te vinden, de ander vindt het gezellig om met anderen een kopje koffie te drinken in onze serre en weer een ander doet de deur van het appartement achter zich dicht, om met de camper of met de trein de hele wereld over te trekken.” In Heerenhage wordt zelfstandig gewoond, maar wel samen geleefd. Jolanda: “De meeste mensen hebben behoefte aan gezelschap, maar wel zonder verplichtingen. Dat vind u in Heerenhage. Bewoners organiseren zelf gezellige activiteiten, zoals een paasbrunch of een creatieve middag waar u zich bij aansluiten kan als u dat wilt.”

Heerenhage is een plek geworden waar mensen veilig en comfortabel kunnen blijven wonen, ook als de situatie verandert. In de nieuwe appartementen kunnen huurders tot op hoge leeftijd thuis dus zelf prima uit de voeten. “In principe mag u hier blijven wonen zolang dit verantwoord is in uw situatie,” aldus Karin.


 Rob Dijkstra (RondOm Vandaag)

Duurzame appartementen

Heerenhage wordt verwarmd en gekoeld met een geluidsarme warmtepomp. Karin: “Dankzij de warmtepomp is het in de winter behaaglijk warm in de appartementen en in de zomer blijft het hier heerlijk koel. Bovendien zijn de appartementen uitstekend geïsoleerd en is het gebouw helemaal van het gas af.” Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar verhoogt het woongenot én verlaagt de vaste lasten. “Bewoners zijn hier tussen de 80 en 140 euro kwijt aan de kosten voor verwarming (en koeling) en elektriciteit. Dat valt mee, toch?”

Omgeving

De omgeving van Heerenhage is uniek. Het appartementencomplex kijkt aan de ene kant uit over het water en aan de andere kant heb je uitzicht over de prachtige tuin. Jolanda: “In de tuin staat altijd wel wat te bloeien en de mooie, oude bomen maken de tuin helemaal compleet.”

Kom eens langs!

In Heerenhage woont u zelfstandig en bepaalt en regelt u alles zelf, maar een vriendelijk gezicht of een helpende hand is nooit ver weg. Bent u benieuwd of Heerenhage ook uw nieuwe woonplek kan worden? Er zijn nog een aantal prachtige appartementen beschikbaar. Kom eens langs voor een vrijblijvende bezichtiging. Jolanda en Karin helpen u graag. 

Heerenhage

Heerenhage 13
8446 DC Heerenveen
Bel gerust 085 - 487 15 39, ga naar www.heerenhage.nl of mail naar servicepunt@rendantgroep.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Heerenhage heeft een gezellig en lichte serre waar bewoners elkaar ontmoeten.
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 20 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 23 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00