Afbeelding

Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten

Educatie

DRACHTEN - Geniet jij ook graag van een bijzonder verhaal of een mooi gedicht? Houd je van een goed gesprek? Wil je samen met andere mensen iets leuks doen? En wil je je digitale vaardigheden verbeteren? Doe dan mee aan de 6 wekelijkse samenleessessies die de bibliotheek van 1 juni tot 6 juli organiseert in samenwerking met de Culturele Apotheek. Deelnemen is gratis.

Bij het samenlezen lees je samen met anderen hardop mooie teksten uit de wereldliteratuur – pakkende romanpassages, rake gedichten, grappige korte verhalen – en ga je hierover met elkaar in gesprek. Roept de tekst een gevoel van herkenning op? Welke herinneringen of gedachten brengt dit boven? Moet je lachen om de hoofdpersoon of irriteer je je juist?

Digitale vaardigheden

In deze samenleessessies ga je onder begeleiding van de Culturele Apotheek ‘live’ samenlezen in de bibliotheek. Daarnaast proberen we verschillende manieren uit om online samen te lezen. Voor jouzelf is het een kans om je digitale vaardigheden aan te scherpen en programma’s als zoom goed onder de knie te krijgen. En zo help je om een passende manier te vinden om online samen te lezen voor zoveel mogelijk mensen. Zodat we kunnen blijven samenlezen, ook als we weer eens een tijdje dicht moeten.

Deelnemen aan de 6 samenleessessies is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan bij de klantenservice in de bibliotheek of via de website www.bibliotheekdrachten.nl/agenda.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 4 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 6 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00