Afbeelding

Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten

Educatie

DRACHTEN - Geniet jij ook graag van een bijzonder verhaal of een mooi gedicht? Houd je van een goed gesprek? Wil je samen met andere mensen iets leuks doen? En wil je je digitale vaardigheden verbeteren? Doe dan mee aan de 6 wekelijkse samenleessessies die de bibliotheek van 1 juni tot 6 juli organiseert in samenwerking met de Culturele Apotheek. Deelnemen is gratis.

Bij het samenlezen lees je samen met anderen hardop mooie teksten uit de wereldliteratuur – pakkende romanpassages, rake gedichten, grappige korte verhalen – en ga je hierover met elkaar in gesprek. Roept de tekst een gevoel van herkenning op? Welke herinneringen of gedachten brengt dit boven? Moet je lachen om de hoofdpersoon of irriteer je je juist?

Digitale vaardigheden

In deze samenleessessies ga je onder begeleiding van de Culturele Apotheek ‘live’ samenlezen in de bibliotheek. Daarnaast proberen we verschillende manieren uit om online samen te lezen. Voor jouzelf is het een kans om je digitale vaardigheden aan te scherpen en programma’s als zoom goed onder de knie te krijgen. En zo help je om een passende manier te vinden om online samen te lezen voor zoveel mogelijk mensen. Zodat we kunnen blijven samenlezen, ook als we weer eens een tijdje dicht moeten.

Deelnemen aan de 6 samenleessessies is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan bij de klantenservice in de bibliotheek of via de website www.bibliotheekdrachten.nl/agenda.

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie Agora Club Súd East Fryslân i.o. levert € 1500,- op voor Blooming Bakery en Fier Samenleving 13 uur geleden
Afbeelding
Veel geslaagden bij Crescendo Drachten Verenigingen 16 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Supportersvereniging:Het Groene Legioen Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
GGD Fryslân in Drachten gaat verhuizen Algemeen 30 jun, 12:00
Afbeelding
Familie Kleinhuis van onschatbare waarde voor korfbalvereniging: ‘Het voelt niet als werk’ Sport 30 jun, 10:00