Afbeelding
Foto: Paula Jansen

De 18e editie 8 van Drachten komt er weer aan

Sport

DRACHTEN - De 8 van Drachten is dit jaar op zondag 2 oktober a.s. In 2020 en 2021 was de 8 van Drachten corona proef. Mocht dit jaar weer een epidemie zijn, dat zal de organisatie de aanpassingen die ook in 2021 gelden gaan uitvoeren.

De start van de 8km en de KidsRun zal weer op dezelfde plaats zijn. Namelijk de Zuiderbuurt in het centrum van Drachten. De finish is dan op het Museumplein.

Vorig jaar was de klasse FrameRunning voor de eerste keer op de kalender. Naast de 500meter is dit jaar een uitbreiding met een 1000 meter. Met start en finish op met Museumplein Alle informatie over FrameRunning is te vinden framerunning.nl

De KidsRun krijgt een lengte van 1500 meter en loopt in zijn geheel door het centrum. Het parcours gaat via Zuiderbuurt-Zuidkade-Noordkade-Toornstraat-Houtlaan- Noorderbuurt en de Zuiderbuurt naar de finish op met Museumplein. De openbare weg is dan afgesloten van 13.45 uur - 14.30 uur, voor alle verkeer. Leerlingen van de basisschool in Smallingerland kunnen zich ook via de website van 8vandrachten.nl opgeven.

De 8 km zal eerst door het centrum gaan en daarna naar de Noordkant van Drachten en terug naar het centrum. Door de strenge veilig -en gezondheidsrichtlijnen wordt het Raadhuisplein volledig ingericht voor de deelnemers. Het Raadhuisplein, Zuiderbuurt en het Museumplein is niet toegankelijk voor het publiek, Met uitzondering van de horeca. De volgende wegen zullen tussen 14.45 uur en 16.15 uur worden afgesloten voor alle verkeer.

Zuiderbuurt-Zuidkade-NoordkadeToornstraat-Vogelzang-Stationsweg-Het Noord-Folgeren-Kletsterlaan-Frisia-De Tijen-Omloop-De Lange West-Noorderbuurt-Zuiderbuurt-Museumplein.

Het goede doel is dit jaar Sportfonds Smallingerland, Sport is voor iedereen! Voor iedereen in de gemeente Smallingerland moet het mogelijk zijn om te kunnen sporten. Toch hebben veel inwoners te weinig geld om zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Voor kinderen tot 18 jaar bestaat al jaar en dag het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor de doelgroep 18+ bestaat het Sportfonds Smallingerland. Vanuit dit fonds wordt het lidmaatschap bij een sportvereniging betaald. Hiermee wordt sport voor een nog breder publiek bereikbaar en toegankelijk.

Alle informatie en de routes zijn te vinden op www.8vandrachten.nl

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 7 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 12 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17