Afbeelding
Foto: Paula Jansen

De 18e editie 8 van Drachten komt er weer aan

Sport

DRACHTEN - De 8 van Drachten is dit jaar op zondag 2 oktober a.s. In 2020 en 2021 was de 8 van Drachten corona proef. Mocht dit jaar weer een epidemie zijn, dat zal de organisatie de aanpassingen die ook in 2021 gelden gaan uitvoeren.

De start van de 8km en de KidsRun zal weer op dezelfde plaats zijn. Namelijk de Zuiderbuurt in het centrum van Drachten. De finish is dan op het Museumplein.

Vorig jaar was de klasse FrameRunning voor de eerste keer op de kalender. Naast de 500meter is dit jaar een uitbreiding met een 1000 meter. Met start en finish op met Museumplein Alle informatie over FrameRunning is te vinden framerunning.nl

De KidsRun krijgt een lengte van 1500 meter en loopt in zijn geheel door het centrum. Het parcours gaat via Zuiderbuurt-Zuidkade-Noordkade-Toornstraat-Houtlaan- Noorderbuurt en de Zuiderbuurt naar de finish op met Museumplein. De openbare weg is dan afgesloten van 13.45 uur - 14.30 uur, voor alle verkeer. Leerlingen van de basisschool in Smallingerland kunnen zich ook via de website van 8vandrachten.nl opgeven.

De 8 km zal eerst door het centrum gaan en daarna naar de Noordkant van Drachten en terug naar het centrum. Door de strenge veilig -en gezondheidsrichtlijnen wordt het Raadhuisplein volledig ingericht voor de deelnemers. Het Raadhuisplein, Zuiderbuurt en het Museumplein is niet toegankelijk voor het publiek, Met uitzondering van de horeca. De volgende wegen zullen tussen 14.45 uur en 16.15 uur worden afgesloten voor alle verkeer.

Zuiderbuurt-Zuidkade-NoordkadeToornstraat-Vogelzang-Stationsweg-Het Noord-Folgeren-Kletsterlaan-Frisia-De Tijen-Omloop-De Lange West-Noorderbuurt-Zuiderbuurt-Museumplein.

Het goede doel is dit jaar Sportfonds Smallingerland, Sport is voor iedereen! Voor iedereen in de gemeente Smallingerland moet het mogelijk zijn om te kunnen sporten. Toch hebben veel inwoners te weinig geld om zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Voor kinderen tot 18 jaar bestaat al jaar en dag het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor de doelgroep 18+ bestaat het Sportfonds Smallingerland. Vanuit dit fonds wordt het lidmaatschap bij een sportvereniging betaald. Hiermee wordt sport voor een nog breder publiek bereikbaar en toegankelijk.

Alle informatie en de routes zijn te vinden op www.8vandrachten.nl

Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 14 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00
Afbeelding
Ben jij het nieuwe baasje van de vrolijke en speelse Rocky? Samenleving 7 dec., 08:00
Afbeelding
GGD Fryslân start met soa-klachtenspreekuur Gezondheid 6 dec., 18:00