Samen op weg naar een duurzame toekomst.
Samen op weg naar een duurzame toekomst. Foto: DonkerVeenstra

Verduurzamen? DonkerVeenstra uit Drachten helpt!

Algemeen

DRACHTEN - Vanwege verschillende subsidies, zoals de ISDE-subsidie, wordt het steeds aantrekkelijker voor woningeigenaren om hun woning te verduurzamen. Met het aanschaffen van zonnepanelen, een warmteboiler of een warmtepomp kun je veel energie besparen of helemaal van het gas af, iets wat steeds populairder wordt. Installatiebedrijf DonkerVeenstra uit Drachten ziet de vraag naar deze technische verduurzamende maatregelen steeds meer stijgen. We spreken daarover met Dirk-Johan Annema van DonkerVeenstra. 

“De duurzaamheid van een woning wordt steeds belangrijker voor veel mensen en dankzij verschillende subsidies kunnen ook steeds meer mensen die investering maken,” legt Annema uit. Hij werkt als projectleider en technisch accountmanager voor DonkerVeenstra, een installatiebedrijf in Drachten dat zich specialiseert in duurzame oplossingen, zoals het installeren van zonnepanelen, verschillende soorten warmtepompen en warmteboilers. Dit doen ze voor zowel particuliere woningeigenaren als bedrijven en daarnaast kun je bij hen ook terecht voor andere technische klussen zoals het vervangen van een cv-ketel, het aanleggen van elektra en riolering en het verzorgen van het complete installatiewerk bij bijvoorbeeld nieuwbouw of grote renovaties. 

Eerlijk en transparant advies

DonkerVeenstra geeft klanten advies over welke maatregel(en) het beste past bij hun situatie: “Een warmtepomp is bijvoorbeeld niet geschikt voor alle type woningen, omdat isolatie in zulke gevallen heel belangrijk is.” Om de situatie goed te kunnen inschatten en klanten van het beste advies te voorzien komt er altijd iemand langs voor een kosteloos adviesgesprek zodat er een passende offerte kan worden gemaakt. Daarbij geven ze ook transparant advies over de gang van zaken bij de installatie, de huidige levertijden en het rendement. Annema voegt daarbij wel toe dat een rendement niet altijd simpel is in te schatten: “Bij zonnepanelen weet je vaak wel hoe snel iemand de investering kan terugverdienen, maar bij een warmtepomp zijn er zoveel verschillende factoren die meetellen. Wat we altijd wél proberen is om de klanten te voorzien van een duidelijke uitleg, zodat ze zelf een weloverwogen keuze kunnen maken.”

DonkerVeenstra is een regionaal bedrijf dat met name in Noord-Nederland werkt. Ze helpen hun klanten vanaf het begin tot het einde, en dat is vrij uniek op deze markt. Annema: “Ons werk begint bij het advies en eindigt als de klant ook daadwerkelijk het apparaat kan gebruiken. Voor de klant is dat heel fijn. Je hebt steeds dezelfde mensen over de vloer die alles weten van de installatie. De lijntjes blijven kort en als er wel wat fout gaat, dan zijn we altijd in de buurt.”

Jaren ervaring

Installatiebedrijf DonkerVeenstra heeft enorm veel ervaring in het aanleggen van verduurzamende maatregelen. Per jaar leggen ze zeker zo’n 4000 zonnepanelen en werken ze aan honderden klussen, van kleine off-grid huisjes tot de grootste kantoorgebouwen. Ze merken dat hun klanten vaak in eerste instantie kiezen voor één maatregel, bijvoorbeeld het laten installeren van zonnepanelen, en dat ze later terugkomen om een andere maatregel uit te laten voeren. Annema: “Dan zie je dat je de vorige keer een goede indruk hebt gemaakt.”

Bent u benieuwd wat DonkerVeenstra voor u kan betekenen op het gebied van woningverduurzaming? Kijk dan eens op de website www.donkerveenstra.nl of neem contact op. Bel met 085 - 07 11 848 of mail naar info@donkerveenstra.nl.

Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 22 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00