Afbeelding

Komt de landelijke mbo-ambassadeur mbo uit Drachten?

Algemeen

DRACHTEN - Komt de landelijke mbo-ambassadeur mbo uit Drachten? Drachtster mbo-student Yanick Stuurman, is samen met zo’n 40 andere mbo-studenten, in de race om de Landelijke Ambassadeur mbo 2022 te worden.

Via de YouTube-serie Mbo’ers Pakken Aan, is te zien hoe de 40 mbo-ambassadeurs strijden om deze titel. De twintigjarige Yanick studeert Fotografie bij ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Eerder rondde hij de opleiding Medewerker DTP op niveau 2 succesvol af. 

Challenges 

De 40 studenten die kans maken op de titel zijn verdeeld over de regio’s noord, midden en zuid. Ieder regioteam moet samenwerken om een vraagstuk op te lossen. Dit worden in het YouTube-programma ‘challenges’ genoemd. 

Eigen bedrijf

Yanick Stuurman is door ROC Friese Poort naar voren geschoven vanwege zijn enthousiasme en betrokkenheid bij de school en haar voorlichtingen. Yanick staat altijd klaar om te helpen, denkt graag mee en ontwikkelt zelf voorlichtingsmateriaal. Daarnaast maakt ROC Friese Poort graag gebruik van zijn skills met de camera. Yanick is sinds 2021 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam YM Photographer. De drive van Yanick zit hem in het feit dat hij het belangrijk vindt dat iedere vo-leerling op de juiste plek terecht komt. Met zijn werk voor de school is hij een echte ambassadeur en uithangbord voor heel het mbo. 

Mbo’ers pakken aan 

‘Mbo’ers Pakken Aan’ bestaat uit drie afleveringen met als presentator Jan Versteegh. De afleveringen verschijnen in maart en april 2022 op YouTube. Op maandag 16 mei hoort Yanick of hij de mbo-ambassadeur van het jaar is geworden. De prijsuitreiking vindt plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 14 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 29 apr, 09:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00