Afbeelding

Campagne glasvezel in kleine kernen van Smallingerland zeer succesvol

Samenleving

SMALLINGERLAND - DELTA Netwerk, de telecomaanbieder gespecialiseerd in glasvezelnetwerken, heeft met veel succes de campagne voltooid om glasvezel aan te leggen in de kleine kernen van Smallingerland, te weten Opeinde, Boornbergum, Oudega, Rottevalle, Houtigehage, Drachtstercompagnie, De Wilgen, Nijega, De Tike en Kortehemmen. De campagne, die mede mogelijk werd gemaakt door de medewerking van verschillende dorpsbelangen, is een groot succes geworden.

DELTA Netwerk wil graag zijn dankbaarheid uiten aan alle dorpsbelangen die hebben meegewerkt aan de campagne. “Ik ben zeer onder de indruk van de bijdrage en steun vanuit de dorpsbelangen en verenigingen die van onschatbare waarde bleek te zijn om dit project tot een groot succes te maken. Zonder hun hulp zou het niet mogelijk zijn geweest om de vereiste betrokkenheid van de bewoners te krijgen en de campagne zo geweldig succesvol te laten zijn,” aldus Sybryn Hettinga, projectleider van DELTA Netwerk.

Nu de campagne is afgerond, gaat DELTA Netwerk de gesprekken met de gemeente voortzetten over de vervolgstappen voor de aanleg van glasvezel. Er wordt momenteel gesproken over de voorwaarden en het tijdspad voor de uitvoering van dit project. DELTA Netwerk gaat ervan uit de gesprekken leiden tot een samenwerking met de gemeente om samen dit mooie project te realiseren zodat dat de bewoners van Smallingerland voorzien worden van snelle en betrouwbare internetverbindingen.

Hettinga gaat verder: “Naast onze dank richting alle dorpsbelangen en verenigingen, willen we de bewoners die zich nog niet aangemeld hebben voor een abonnement, de gelegenheid geven dit alsnog kosteloos te doen vóór 12 april. Zodat ook zij straks klaar zijn voor de toekomst. We kijken ernaar uit om samen te werken met de gemeente en de lokale gemeenschap om dit belangrijke project tot een succes te maken.”

Over DELTA Netwerk

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels ruim 1,3 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.

Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 17 uur geleden
Afbeelding
'KV Drachten is een vereniging voor iedereen' Sport 19 uur geleden
Afbeelding
De kracht van bewustwording Gezondheid 11 mei, 12:00
Marjolein en haar dochter Cheyenne.
'Blijf niet wachten, je moet nu doen watbelangrijk voor je is, je leeft nu!' Persoonlijke verhalen 11 mei, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column 10 mei, 18:00
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 mei, 12:00
Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 9 mei, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00