Afbeelding

Heel Opsterland krijgt glasvezelaansluiting van DELTA Netwerk

Samenleving

OPSTERLAND - Goed nieuws voor de inwoners van Opsterland. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Opsterland is van start. Er zijn ruimschoots voldoende aanmeldingen binnengekomen om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Hiermee krijgt heel Opsterland het internetnetwerk dat klaar is voor de toekomst. 

Aanleg glasvezel gestart

Jaap Bosma, ambassadeurscoördinator bij DELTA Netwerk: “Ik ben blij dat inwoners en ondernemers in Opsterland binnenkort supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben. De afgelopen twee jaar hebben we door het vele thuiswerken vanwege de coronapandemie ervaren hoe belangrijk dat is, zowel zakelijk als privé. Heel Opsterland willen we dus gaan aansluiten. Ook als u nog geen abonnement heeft afgesloten. Hiermee krijgt heel Opsterland een upgrade in haar internetinfrastructuur en is hiermee op de toekomst voorbereid. Bovendien is de overlast van graafwerkzaamheden beperkt omdat de straat maar één keer open hoeft. Sowieso is die beperkt want er wordt telkens een smalle strook van enkele tientallen meters opengelegd en dezelfde middag alweer gedicht.”

Een glasvezelaansluiting is nog geen glasvezelverbinding

Bosma vervolgt: “Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen. Let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk supersnel en stabiel internet via glasvezel te kunnen gebruiken, heb je een abonnement nodig van een deelnemende telecomaanbieder. Kijk op Gavoorglasvezel.nl voor de voordelen van glasvezel en het beste abonnement voor u.”

Glasvezelaanleg in Opsterland

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer Allinq het glasvezelnetwerk van de toekomst aan. “Voordat we kunnen beginnen vindt er uitgebreid onderzoek plaats. De instemmingen van de gemeente worden aangevraagd, alle grondonderzoeken en NGE’s (Niet Gesprongen Explosieven), worden onderzocht. Als alles goedgekeurd is kunnen we van start”, zegt Marcel Projectmanager FttH van Allinq “Er zal circa 250 kilometer gegraven worden door de woonkernen en het buitengebied van Opsterland en hiermee ruim 10.000 woningen worden bezocht”. Met de aannemer Allinq zorgt DELTA Netwerk ervoor dat bewoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden.

Meer informatie 

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Zodra zij gaan schouwen of graven ontvangen de klanten een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen zij de status en binnenkort ook de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die nog geen glasvezel hebben, kunnen zich hier ook nog steeds voor aanmelden.

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Door heel Nederland zijn nu bijna 1 miljoen adressen aangesloten op het netwerk van DELTA Netwerk. De ambitie van DELTA Netwerk is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabit+ snelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Netwerk werken ruim duizend medewerkers.

Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 15 apr, 12:00
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 15 apr, 10:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00