Afbeelding

ZuidOostZorg organiseert Energiestrijd!

Samenleving

DRACHTEN - Vanaf 1 november 2022 zijn alle locaties van ZuidOostZorg onderling aan het strijden om zoveel mogelijk energie te besparen. Aanleiding hiervoor zijn de hoge energieprijzen, maar óók omdat ZuidOostZorg duurzaamheid belangrijk vindt. Door middel van deze energiestrijd hoopt ZuidOostZorg collega’s, cliënten en bezoekers op alle locaties te stimuleren om de komende periode zoveel mogelijk energie te besparen en aandacht te vragen voor duurzaamheid.

Tijd voor actie!

De kachel een graadje lager, de deur achter je dichttreken en de lamp uit als je gaat. Allemaal energiebesparende maatregelen die een kleine moeite zijn, maar bij elkaar opgeteld een hoop opleveren. Het doel is om per locatie 15% energie te besparen. In 2019 deed De Wiken mee aan de Energiestrijd van Urgenda en won deze! De besparing was toen maar liefst 18%. ZuidOostZorg start daarom een energiestrijd onder het motto ‘Besparen geeft energie’.

Aan de slag met duurzaam gedrag

Dat doen we onder andere door de inzet van Energieambassadeurs. Op iedere locatie van ZuidOostZorg zijn de komende periode Energieambassadeurs actief. Dat kunnen zowel collega’s als cliënten zijn. Zij vragen aandacht voor duurzaamheid en stimuleren collega’s, cliënten en bezoekers om zoveel mogelijk energie te besparen. Ook worden ‘duurzaamheidsactiviteiten’ georganiseerd, zoals een energie-quiz of -bingo of een warme truiendag. Op 1 november jl. was de aftrap voor de Energiestrijd waar de Energieambassadeurs aanwezig waren.

Duurzaam ondernemen

Bij alles wat ZuidOostZorg doet, kijkt de organisatie naar hoe dat zo duurzaam mogelijk kan. Bijvoorbeeld in de centrale keuken van ZuidOostZorg: er wordt zoveel mogelijk lokaal eten ingekocht, voedselverspilling wordt tegengegaan en eten wordt bewaard in herbruikbare bakken. Ook wordt er gewerkt aan de verduurzaming van gebouwen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het gebruik van LED-lampen en sensoren. Verder is er aandacht voor het bewust inkopen van materialen en het gescheiden inzamelen van afval.

www.zuidoostzorg.nl

Afbeelding
Opvallende stijging: Nederland kent steeds meer huizen met schimmel en zwamgroei Samenleving 8 uur geleden
Afbeelding
Tialda Hoogeveen geïnstalleerd als nieuwe Berneboeke-ambassadeur Educatie 11 uur geleden
Afbeelding
Tom Boere per direct naar NAC Breda Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Prodak vernietigt vertrouwelijk archief- en datamateriaal op 27 januari Zakelijk 14 uur geleden
Afbeelding
Zucht- nieuwe expositie bij Nynke & Blom Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Toeristisch ondernemers gemotiveerd om duurzaamheidsslag te maken Duurzaamheid 18 uur geleden
Afbeelding
Wat kunnen verwachten in 2023: verkiezingen, schaatsen, darten en meer... Evenement 25 jan, 18:00
Afbeelding
Visit Friesland Elfstedenrace verhuist naar oktober Sport 25 jan, 15:00