Fysio Bakker organiseert trainingen voor zwangeren en mama's.
Fysio Bakker organiseert trainingen voor zwangeren en mama's. Foto: Unsplash.com

ZwangerFit en MamaFit bij Fysio Bakker

Gezondheid

DRACHTEN - Wil jij fit blijven tijdens je zwangerschap en voor de bevalling? Of heb je (nog) last van bekken(bodem) en/ of buik- en rugklachten na de zwangerschap of bevalling? Overweeg dan eens de gezellige actieve trainingen ZwangerFit en MamaFit bij Fysio Bakker! In groepsverband werk je aan de conditie, de algehele kracht en specifieke oefeningen voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Fysio Bakker heeft inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd en heeft door de jaren heen een bijzondere behandelvisie ontwikkeld, die erg past bij het huidige beeld dat men heeft van een fysiotherapeut. De wens en verwachten van de patiënt staat altijd op de eerste plaats. Door heel specialistisch te werken, kunnen ze patiënten precies vertellen wat de blessure is, hoe ze dit gaan behandelen en hoe lang het herstel gaat duren. 

Eén van deze specialisaties is zwangerschap. Op dinsdag en woensdagavond staan Carla en Joyce voor jou als mama klaar, om je te ondersteunen met gerichte oefeningen. De groepstrainingen bestaan uit een actief uurtje voor jezelf, gericht om fit te blijven tijdens de zwangerschap, of om te herstellen na je zwangerschap en bevalling. Naast de trainingen ZwangerFit en MamaFit is er ook ruimte voor individuele vragen, klachten en adviezen. 

ZwangerFit

De lessen van ZwangerFit zijn bij te wonen vanaf 8 weken zwangerschap. Vraag bij complicaties wel eerst even toestemming aan je verloskundige of gynaecoloog. ZwangerFit is gericht op het op peil houden van de conditie, algehele kracht en specifieke oefeningen voor de rug, buik en bekkenbodemspieren. Ook kun je informatieavonden bijwonen met tips voor tijdens de zwangerschap. 

“Naast de trainingen is er ook ruimte voor individuele vragen, klachten en adviezen.” 

MamaFit

MamaFit is bij te wonen vanaf 6 weken na je bevalling óf 8 weken na je keizersnede. Het is een cursus voor alle mama’s met kinderen t/m 8 jaar (vanwege de groepsgrootte). MamaFit is voor alle mama’s die nog last hebben van bekken(bodem) en/ of buik- en rugklachten na hun zwangerschap of bevalling. Ook hier zijn de oefeningen dus gericht op het verbeteren van de conditie, algehele kracht en specifieke herstel gerichte oefeningen voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren.

Kijk op www.fysiobakker.nl voor de kosten van de programma’s. Check ook je zorgverzekeraar voor een vergoeding, er kan tot 150 euro vergoed worden door je zorgverzekeraar! 

Fysio Bakker
Burgemeester Wuiteweg 33
9203KA Drachten
Tel: 0512 - 35 82 30
E-mail: info@fysiobakker.nl

De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 33 minuten geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 4 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 18 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00