Gezond en verantwoord afvallen met deze kooktips.
Gezond en verantwoord afvallen met deze kooktips. Foto: Unsplash.com

Verantwoord en gezond afvallen met deze vegan kooktips

Gezondheid

FRIESLAND - Het goede voornemen om wat gewicht te verliezen of gezonder te gaan leven? Daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Om je op weg te helpen bij je missie, helpt RondOm Vandaag met een aantal tips op het gebied van koken. Wist je dat er namelijk een hele hoop (vegan) kookboeken zijn om je te inspireren bij het maken van gezonde gerechten? Bekijk hier een aantal mooie voorbeelden. 

Keto Zoet Kookboek

Ben jij een zoetekauw of vind je het lekker om zo nu en dan te snacken? Dan is dit receptenboek echt iets voor jou! Het Keto Zoet Kookboek bestaat uit 60 vetverbrandende toetjes en snacks die jou helpen om verantwoord af te vallen. Toch het gevoel hebben om te snacken, maar dan gezond, wat wil je nog meer. Het Keto Zoet Kookboek bestaat uit overzichtelijke en diverse gezonde gerechten, met een uitgebreid en duidelijk stappenplan. Een aanrader voor liefhebbers van cakes en desserts. 

TLV Vegan: Land zonder melk en honing 

Een echte aanrader op het gebied van veganistisch koken is het boek TLV Vegan: Land zonder melk en honing, van Jigal Krant. Het boek staat bekend als een plantaardig feestje. Met veel humor laat Jigal Krant je kennis maken met de veganistische scene van Tel Aviv, want: ‘nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing’. TLV Vegan is een kookboek, maar biedt los daarvan ook veel leesplezier. Het bestaat uit humor, goede recepten en mooie foto’s. Een hip en uitdagend boek voor de echte liefhebber. 

Vegan in één pan

Heb jij niet veel met koken en zijn snelle en makkelijke gerechten jouw ding? Dan is het boek: Vegan in één pan helemaal iets voor jou. Vegan in één pan is een boek van Roxy Pope en Ben Pook en bestaat uit 80 heerlijke, snelle en makkelijke eenpansgerechten. De gerechten zijn allemaal te bereiden in één pan, schaal, of op één bakplaat. Ideaal als je niet veel tijd hebt om te koken, niet houdt van koken of gezond en verantwoord wilt afvallen.

Gewoon vegan

Nog een perfect voorbeeld van snel, simpel, gezond, voor elk gezin en elke dag is het boek: Gewoon vegan. Het is een boek van Alexandra Penrhyn Lowe, bekend van de boeken bij de televisieserie Het Huis Anubis, waarvan er maar liefst een miljoen exemplaren zijn verkocht. Gewoon vegan is een toegankelijk, relaxed, vermakelijk en uitnodigend kookboek die de vooroordelen bij het woord ‘vegan’ op een leuke manier wegneemt. 

500 vegan gerechten

Een ontzettend goedkoop en uitgebreid boek is: 500 vegan gerechten, van Deborah Gray. Het boek bestaat uit een grote verzameling nieuwe recepten voor allerlei gelegenheden. 500 vegan gerechten biedt tal van tips en ideeën om dierlijke producten te vervangen, met recepten uit de hele wereld. Van Europese klassiekers tot Mexicaanse en Amerikaanse favorieten, en inspirerende gerechten uit de Aziatische keuken.

film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00