Tijdens de wintermarkt opent Het Kompas haar deuren.
Tijdens de wintermarkt opent Het Kompas haar deuren.

Het Kompas organiseert gezellige wintermarkt

Evenement

DRACHTEN - Op vrijdag 24 november van 13.30 uur tot 18.00 uur organiseert Talentencentrum Het Kompas een gezellige wintermarkt. Op deze markt staan stands met mooie woonaccessoires, maar liefst drie foodtrucks met heerlijk eten en uiteraard een plek waar je kunt genieten van warme chocolademelk met slagroom. Bovendien opent Talentencentrum Het Kompas, onderdeel van ‘s Heeren Loo De Noorderbrug, haar deuren om geïnteresseerden kennis te laten maken met het goede werk dat daar wordt verricht voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

De cliënten en medewerkers van Talentencentrum Het Kompas aan de Zool 60 in Drachten zijn er al maanden mee bezig, maar nu is het bijna zover! Op vrijdag 24 november organiseren ze een gezellige wintermarkt. Maar liefst twaalf kraampjes zorgen voor een divers aanbod aan leuke spulletjes, lekker eten en interessante informatie. Zo vind je op de wintermarkt van Het Kompas onder andere een bijenwas producten, iemand die zelfgemaakte haaksels verkoopt, een mooi assortiment insectenhotels, leren sieraden en nog veel meer.

Ook voor een hapje eten is gezorgd. Er is onder andere een oliebollenkraam, een loempiakraam en een viskraam. Zoals een goede wintermarkt betaamt is er ook warme chocolademelk (met of zonder slagroom), thee en koffie te krijgen.


Maak kennis met Het Kompas

Een wintermarkt is altijd leuk maar dit is ook de kans om kennis te maken met het werk wat ze doen bij Het Kompas! Bij Talentencentrum Het Kompas, komen dagelijks mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Hier vinden ze een plek waar ze kunnen werken aan het (her)ontwikkelen van vaardigheden en een nuttige dagbesteding. In Het Kompas is er onder andere een houtwerkplaats, een fitnesszaal (speciaal ingericht voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel), een computerlokaal en een plek waar men creatief bezig kan zijn. Kom gerust even binnenkijken tijdens de wintermarkt. De fitnesszaal en de werkplaats openen hun deuren, er zal een medewerker aanwezig zijn om uit te leggen wat daar allemaal gebeurt. Daarnaast kun je meedoen met een workshop over de Ronnie Gardiner Methode; een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme van de muziek wordt ingezet. Medewerkers van ‘s Heeren Loo en Hersenz vertellen je graag wat ze er allemaal doen. Daarnaast is er binnen een expositie, waar cliënten hun kunstwerken tentoonstellen, zeker de moeite waard om te bekijken! 

Wist jij dat Het Kompas ook regelmatig hun ruimtes deelt met verenigingen in Smallingerland? De schaakvereniging is één van de clubs die in de avonduren gebruikmaken van het gebouw. Zij zijn ook aanwezig op de wintermarkt. Ga met hen in gesprek of speel mee op het levensgrote schaakspel.

Ben je dol op gezellige wintermarkten, dan mag je deze zeker niet missen! Bovendien krijg je de unieke kans om even binnen te kijken bij Het Kompas. Wie wil dat nou niet? Schrijf daarom 24 november alvast in de agenda. Tot dan! Alvast wat meer te weten komen over Het Kompas? Ga dan naar www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/talentencentrum-het-kompas.

‘Kalabanté’ van Afrique en Cirque; een van de highlights van het nieuwe theaterseizoen in Schouwburg De Lawei.
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei Cultuur 45 minuten geleden
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 16 uur geleden
Afbeelding
Beetje noorderlicht voor ONT na winst op Opende Sport 22 uur geleden
Vanaf mei gaat Oink! verder onder de vlag van Kinderwoud.
Oink! peuteropvang wordt onderdeel van Kinderwoud Algemeen gisteren
Afbeelding
SC Cambuur neemt in stijl afscheid van het Cambuurplein Sport gisteren
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Afbeelding
'KV Drachten is een vereniging voor iedereen' Sport 12 mei, 10:00
Afbeelding
De kracht van bewustwording Gezondheid 11 mei, 12:00