Zet zaterdag 27 mei in de agenda!
Zet zaterdag 27 mei in de agenda! Foto: De Lawei.

Feestelijke start kaartverkoop De Lawei op 27 mei

Cultuur

DRACHTEN - Met trots presenteert De Lawei een programma boordevol cabaret, muziek, toneel, dans, musical en opera. Bert Visscher, Herman van Veen, 3JS, Jandino, Disney Winnie de Poeh en het Scapino Ballet zijn namen die komen schitteren op het podium van De Lawei. Op zaterdag 27 mei om 12.00 uur start de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen met een feestelijke opening. 

Op 19 mei om 12.00 uur staat het complete programma online op www.lawei.nl en is het mogelijk om een wensenlijst te maken met favoriete artiesten of gezelschappen. De seizoensbrochure valt tussen 23 en 26 mei bij vaste bezoekers van De Lawei in de brievenbus en is vanaf 19 mei op te halen bij De Lawei. Vanaf dinsdag 23 mei kan men op zoek naar sleutelhangers in de omgeving van De Lawei. Kom op 27 mei om 13.00 uur naar de Lawei en ontdek of jij een winnende sleutelhanger hebt. Maak kans op leuke prijzen! Kijk voor meer informatie op lawei.nl/zoektocht

Pareltjes en grote namen

Onder andere bekende namen als Bert Visscher, Tineke Schouten, De Kast, André Kuipers en Henry van Loon kun je dit seizoen zien in De Lawei. De New Zealand Dance Company speelt een indrukwekkende double bill, waarin de relatie tussen mens en dier centraal staat. Geniet van Nederlandse muziek van onder andere de 3JS, Daniël Lohues en Jamai met liveband . Ook aan prachtige familievoorstellingen ontbreekt het niet, zoals Pietje Bell de musical, Juf Roos, Peppa Pig en Disney Winnie de Poeh. Boek in de periode 27 mei t/m 17 juni voor minimaal €100,- aan kaarten en krijg een diner óf lunch 2 voor de prijs van 1.

Altijd verwonderen

Ervaar een betoverende wereld vol verhalen en kunsten in Schouwburg De Lawei. Laat je meevoeren op een reis vol verwondering en inspireren door adembenemende voorstellingen. Je kunt genieten van al het moois dat De Lawei presenteert en ook (co)produceert. Zoals in juni nog in het Slingepark het driedaagse festival Simmerdeis. Of de familiemusical Het Wonder van het Elfenbankje rond Kerst. Festival Overmorgen, een samenwerking met de vijf Friese theaters biedt een podium aan Friese jonge theatermakers met de productie Boy’s won’t be boys. Ook zijn er prachtige films in de Rutger Hauerzaal te zien en exposities op ons podium voor beeldende kunst.

Kaartverkoopkanalen

Zaterdag 27 mei is de kassa fysiek en per telefoon van 12.00 tot 17.00 uur open. Vanaf dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 28 juli is deze op dinsdag t/m vrijdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Op zaterdagen van 12.00 tot 17.00 uur. De kassa is telefonisch te bereiken via (0512) 33 50 50. Van 29 juli tot en met 28 augustus is De Lawei gesloten. Online zijn kaarten vanaf 27 mei 24/7 te koop op www.lawei.nl.

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 4 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 9 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 11 uur geleden
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00