Afbeelding

Sinterklaas Sprookje Drachten speelt ‘De Wolf en…!?’

Cultuur

DRACHTEN - Het 77e Sinterklaas Sprookje staat weer voor de deur. Een geheel nieuwe voorstelling onder leiding van een oude bekende van het Sprookje. Oud-speler Kees van der Werff keert terug en regisseert dit jaar het 77e Sprookje!

Nog een paar nachtjes slapen en dan is Sinterklaas eindelijk weer in het land. De Sint heeft ongetwijfeld weer een drukke agenda tot aan Sinterklaasavond. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij samen met één van zijn Pieten weer tijd heeft vrijgemaakt om alle voorstellingen van het Sinterklaas Sprookje Drachten met een bezoekje te vereren.

Het is ruim 20 jaar geleden dat Kees van der Werff heeft meegespeeld met het Sinterklaas Sprookje Drachten. Kees heeft warme herinneringen aan die periode. In de laatste jaren heeft Kees als leerkracht bij School Lyndensteyn in het publiek gezeten tijdens één van de voorstellingen en toen kwam ineens de vraag of hij de regie wilde oppakken van het 77e Sprookje. Niet alleen de regie, maar ook het bedenken van het verhaal! Er volgde een gretige ‘ja!’ en na meerdere hardloopsessies kwamen de ideeën naar boven en daar is ‘De Wolf en…!?’ uit voort gekomen.


Een sprookje dat gaat over een wolf? Dat kan maar één ding betekenen: problemen! Een logische gedachte, want in alle verhalen waarin hij voorkomt wil de wolf alles en iedereen opeten. Zijn grote bek en scherpe klauwen maken hem niet geliefd. Meestal zorgt een jager of boswachter ervoor dat de wolf uitgeschakeld wordt en het sprookje kan eindigen met: ...en ze leefden nog lang en gelukkig! Maar of dat in dit sprookje ook de laatste zin zal zijn? Een Sprookje met biggetjes, geitjes, kapjes en vooral veel muziek en humor.

21 scholen kunnen meegenieten

Donderdag 23 november en vrijdag 24 november spelen we ‘De Wolf en…!?’ in totaal vier keer voor 21 verschillende scholen uit de gemeente Smallingerland en omstreken. Dat betekent dat er behoorlijk wat kinderen de wondere wereld van theater in stappen en het 77e Sinterklaas Sprookje gaan zien. Een unieke ervaring. Daarnaast verwelkomen wij ook dit jaar weer gezinnen vanuit Stichting D0k16. Deze stichting helpt kinderen en jongeren uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben door het aanbieden van praktische hulp. Wij bieden hun de mogelijkheid om onze voorstelling kosteloos te bezoeken. In deze periode van het jaar hopen we daarmee een stukje extra blijdschap te kunnen bieden aan deze gezinnen.

Op vrijdag 24 november spelen wij onze voorstelling om 19.30 uur voor het algemene publiek. Sint & Piet én alle vrijwilligers van het Sinterklaas Sprookje Drachten staan klaar om ook voor jullie een mooie voorstelling neer te zetten. Kaarten zijn te verkrijgen via de kassa en de website van Schouwburg De Lawei.

Sinterklaas Sprookje Drachten

De Wolf en…!?
Vrijdag 24 november – 19.30 uur
€17,50
Voor meer informatie kunt u terecht op www.voosprookjedrachten.nl en Facebook / Instagram: Sinterklaas Sprookje Drachten

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 17 mei, 15:00