Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

Column Rijkele Dijkstra: Een vervelende klant

Column

Onlangs werd er van de bankrekening van mijn vrouw een bedrag afgeschreven welke wij niet konden matchen met een aankoop. We konden uit de afschrijving niet het bedrijf herleiden die dit had uitgevoerd. Bankkantoor dicht en dus de fraudedesk gebeld van ABN Amro. In eerste instantie keurig geholpen en het zou worden uitgezocht. Een week later kwam het antwoord: Mijn vrouw had een abonnement afgesloten en ze konden verder niets doen. Niks van waar natuurlijk en dit ook aangegeven. Nogmaals laten onderzoeken en het zelfde antwoord kwam terug. We hadden een betaling via Applepay gedaan en daar was de bank niet voor verantwoordelijk. We hebben het erbij gelaten.

Een maand later weer een afschrijving. Weer bellen en de fraudedesk voorbij kregen we alleen te horen dat we het zelf gedaan hadden en maar contact moesten opnemen met Apple. Dit gedaan en uiteraard kregen we van Apple het antwoord, niets aangekocht, we kunnen niets vinden en u moet bij de bank zijn. 5 keer heen en weer gebeld met de bank en Apple en uiteindelijk een halve dag later een klacht laten aanmaken en het wederom laten onderzoeken.

Een week later gebeld voor een antwoord. De klacht was verdwenen en het kwam er op neer dat we maar een vervelende klant waren en het zelf veroorzaakt hadden. Aangezien de bank ons niet kon vertellen wie er bij ons afschreef hebben we de bank verteld dat er dan maar één oplossing overbleef, de rekening blokkeren en opzeggen. Zo gezegd, zo gedaan. Rekening geopend bij de RegioBank aan de balie, geholpen bij het installeren van de app en alles omgezet. Zo maar klaar. Een dag later werd er door ABN Amro toch een frauduleuze incasso teruggestort. Wie had er dus gelijk?

Blij met onze nieuwe bank die wel vriendelijk en behulpzaam is en ons niet vervelend vind.

Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe de 'Golden Buzzer' de theaterdeuren voor Amilia opent Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelconcert Jos van der Kooy in Grote Kerk Drachten Cultuur 22 mei, 10:00
Afbeelding
v.v ONT organiseert Penaltykillers 2024 Sport 21 mei, 15:00
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00