Edwin uit Ureterp sleept 32.000 euro in de wacht bij VriendenLoterij Miljonairs
Edwin uit Ureterp sleept 32.000 euro in de wacht bij VriendenLoterij Miljonairs Foto: Jurgen Jacob Lodder

Edwin uit Ureterp sleept 32.000 euro in de wacht bij VriendenLoterijMiljonairs

Algemeen

URETERP - Edwin uit Ureterp speelt maar liefst 32.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Zaterdag was bij RTL 4 te zien hoe hij tegenover presentator Robert ten Brink verder speelde op de spannendste stoel van Nederland en dit bedrag won. Veel tijd voor een introductie is er nog niet: Edwin begint zijn avontuur op het randje van de aflevering van vorige week. Hij vliegt door de eerste vijf vragen en heeft 500 euro. De tijd zit erop. Met nog twee hulplijnen koerst hij af op de volgende aflevering.

Deze week zagen we Edwin terug. Hij is 44 jaar, heeft twee puberdochters en wil met zijn prijzengeld een mooie Harley kopen. “We verbouwen nu het huis. Er komt een ander dak op want de zonnepanelen pasten niet. Dus daar komt het ook goed van pas.”

De tiende vraag, voor 16.000 euro, is een drempelbedrag: Edwin neemt dit sowieso mee naar huis zodra hij deze vraag goed beantwoord. Daarom heeft hij een vrije gok naar 32.000. “Hier zou je dus meer risico kúnnen nemen,” zegt Robert. Er ontstaat veel lol in het publiek wanneer Edwin deze vraag binnen no time invult. “Zul je zien, is het nou mis!” zegt Edwin. Maar nee, hij doet het perfect. Hij stopt en neemt de 32.000 mee naar huis.

De spannendste stoel van Nederland 

Tijdens VriendenLoterij Miljonairs nemen verschillende kandidaten plaats tegenover Robert ten Brink. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag.

De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, een tweede kans en de mogelijkheid om een vraag te verwisselen voor een andere. VriendenLoterij Miljonairs wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 4 mei elke zaterdag vanaf 21.40 uur bij RTL 4 te zien. 

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 50 minuten geleden
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt gisteren
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00