Afbeelding

Einde ynsprekmarathon wordt gevierd met livestream.

Algemeen

FRIESLAND - Op woensdag 22 februari wordt in het provinsjehûs in Leeuwarden het einde van de ynsprekmarathon Fryslân gevierd. Dit initiatief, dat vorig jaar is gestart, had als doel om zo veel mogelijk Friese stemmen op te nemen en bij te dragen aan de ontwikkeling van Friese spraakgestuurde software. Het project is aangesloten bij het Common Voice-project van Mozilla en heeft als doel om een database aan te leggen van Friese stemmen.

Met ruim 200 uren aan ingesproken materiaal en met het streven om uiteindelijk 300 uren te halen, hebben we zicht op het einddoel. En jij kunt ook helpen! Iedereen kan nu al inspreken via ynsprekmaraton.frl. Hoe meer (diverse) Friese stemmen, hoe beter de kwaliteit van de database en daarmee de ontwikkeling van spraakgestuurde software.

Op 22 februari vindt er een livestream plaats, waarbij de Fryske Vlogger en Sietske Poepjes om 12 uur het startsein geven en diverse Friese gasten aanwezig zijn, onder wie Emiel van de Hûnekop, Sjoerd van Sjoerd en sa en rapper Sample Text. De livestream markeert het einde van de ynsprekmarathon en is een feestelijk moment om stil te staan bij het belang van Friese stemmen in de technologische ontwikkelingen van de toekomst.

Word ook onderdeel van dit bijzondere moment en lever nu al je bijdrage aan de ynsprekmarathon door te inspreken via www.ynsprekmaraton.frl.

Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 9 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 11 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 14 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 uur geleden
Na de 8 van Drachten kreeg Nick de smaak te pakken.
Nick loopt de marathon en zamelt geld in voor KWF Persoonlijke verhalen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 21 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 16 mei, 18:00