Afbeelding

Over eerlijk en onbevangen in het leven staan

Algemeen

Michiel Veenstra (34) is werkzaam in Harkema als directeur van de basisschool it Holdersnêst. Hij houdt van het maken en luisteren van muziek en sporten. Hij korfbalt, zwemt, fietst en loopt hard. Veenstra is woonachtig in Rottevalle, waar hij woont met zijn vrouw Betty en hun tweejarige zoontje Ids.

Wat ben je aan het doen? Binnen de basisschool it Holdersnêst zijn we bezig met meertaligheid. Naast Nederlands wordt er veel aandacht besteed aan de Friese en Engelse taal. In een dorp als Harkema, waar de meeste kinderen thuis Fries praten, is het belangrijk om op school aan te sluiten bij de moedertaal. Verder ben ik bezig met studentbegeleiding en ben ik in samenwerking met NHL Stenden jonge collega’s aan het opleiden.
Wat wilde je worden als kind? Ik wilde boer worden. Ik ben bij mijn ouders op het platteland opgegroeid, midden in de natuur met veel weilanden. Ik was daar veel, wat maakt dat het je belevingswereld is. Het is een redelijk vrij, maar betekenisvol beroep. Daarom leek me toen heel leuk om in de natuur met dieren bezig te zijn en mooie dingen te maken voor een ander.
Verslavend: Chips en feestjes.
ME-time: In de natuur zijn, muziek maken en luisteren en sporten.
Blij met: Mijn gezin.
Minder blij met: Mijn ongeduldige kant. Ik moet soms leren mijn geduld te bewaren en iets rustiger met dingen om te gaan.
Milliondollar tip: Doe dingen waar je blij van wordt.
Inspiratiebron: Jonge kinderen. Zij staan heel vrij, eerlijk en onbevooroordeeld in het leven. Dat verliezen we eigenlijk als we ouder worden. Ik vind het schitterend hoe open en creatief jonge kinderen zijn.
Favoriete plek in Friesland: Het meer De Leyen. In de zomer kan je er zwemmen en in de winter hopelijk schaatsen. Dat is een prachtige plek.
Dit vind ik stom: De oorlog in Oekraïne. Ik heb altijd zoiets, het is van vroeger, daar gaan we niet meer naar terug. Maar het is helaas nog de orde van de dag en dat zou altijd zo blijven. Dat zijn wel dingen waar ik verdrietig van word.
Geheim genoegen: Friese droge worst, daar eet ik zo een pak van op.
Laatste avondmaal: Mijn moeders lasagne. Die is altijd goed!
Wat staat er nog op je bucketlist? Een mooie reis naar Canada. Het reizen vind ik erg leuk, het zou dus bijvoorbeeld ook Zuid-Afrika kunnen zijn. Het ontdekken van nieuwe plekken en mooie natuur, dat is iets wat mij trekt.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: De dag beginnen met sporten en een goede bak koffie. Verder leuke dingen doen met m’n vrienden en gezin. De dag afsluiten met een goed feest, om de dag erna lekker uit te kunnen slapen.
Van wie heb jij het meeste geleerd? Mijn ouders.
Wat had je als twintigjarige willen weten? Dat je goed bent, zoals je bent. Op die leeftijd ben je nog een beetje zoekende, maar op een gegeven moment kom je erachter dat dingen goed zijn zoals ze zijn. Dat maakte mij als twintiger onrustig, omdat ik me daar niet bewust van was. Nu ik wat ouder ben realiseer ik me dat je je niet anders hoeft voor te doen, of het andere mensen naar hun zin te maken.
Hoe zie je jezelf over vijf jaar? Ik hoop een trotse vader te zijn en iemand die tijd heeft om de dingen te doen die ik belangrijk vind.
Levensmotto: Maak iets van het leven.

Afbeelding
Reis terug in de tijd op dinsdag 9 augustus Lezersreis 58 minuten geleden
Afbeelding
Open Imkerijdagen - Bij & Markt Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Wat ik leerde op het korfbalveld Column 18 uur geleden
Afbeelding
Deutz liefhebbers gezocht voor Flaeijelfeest! Evenement gisteren
Afbeelding
Verduurzamen ook bij KV Drachten ‘hot item’ Sport 2 jul, 10:00
Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 1 jul, 20:00
Afbeelding
Eerste actie Agora Club Súd East Fryslân i.o. levert € 1500,- op voor Blooming Bakery en Fier Samenleving 1 jul, 18:00
Afbeelding
Veel geslaagden bij Crescendo Drachten Verenigingen 1 jul, 15:00