Afbeelding
Foto: Rondom Vandaag

Over Nieuw-Zeeland, Netflix en uiensoep

Persoonlijke verhalen

OUDEGA - Hilda Hobma is mede-eigenaar van Looks Like Vintage. Een modewinkel die vintage en retro kleding aanbiedt. In Drachten staat de fysieke winkel waar je de kleding kan passen en online kan er ook worden geshopt in de webwinkel. Hilda gaat ook naar Rock en Roll evenementen, waar ze in haar stand kleding verkoopt. Hilda is 35 jaar en woont in Oudega. Ze heeft een vriend, een zoontje van zeventien maanden en ze is zwanger van haar tweede kind. Veel tijd voor hobby’s heeft ze niet, maar als ze tijd heeft vindt ze het leuk om te gamen en series te kijken.

Wat ben je aan het doen? We hebben als bedrijf werknemers aangenomen, zodat ik meer tijd heb om bezig te zijn met de webshop en de sociale media. Buiten mijn werk ben ik nu druk bezig met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen in mijn dorp. Wij ondersteunen gastgezinnen die vluchteling opvangen, we zamelen spullen in en beantwoorden vragen als ze die hebben. Ook faciliteren we een gemeenschappelijke ruimte in de jeugdsoos waar vluchtelingen twee dagdelen kunnen samenkomen.
Wat wilde je worden als kind? Ik wilde van alles worden, maar ik denk dat ik het handelsbloed altijd wel in mij heb gehad, mijn vader had een eigen winkel. Vroeger stond ik al spullen te verkopen op de rommelmarkt, dus ik had wel altijd het idee dat ik iets met winkels zou gaan doen.
ME-Time: Ontspannen. Even niks doen en een beetje Bridgerton bingen met een chocolaatje erbij.
Minder blij met: Ik heb wat last van mijn bekken vanwege mijn zwangerschap.
Milliondollar tip: Probeer de positieve dingen in het leven te vinden. Blijf niet in de negatieve sfeer hangen, ondanks alles wat er nu in de wereld gebeurt.
Inspiratiebron: Ik heb een vriendin die al een tijd ziek is, maar toch positief blijft, ook als het minder gaat. Ik vind het inspirerend dat ze zo kan doorgaan, ondanks alles wat er lichamelijk mis is.
Favoriete plek in Friesland: Ik denk dat ik het Mirnser Klif wel een van de mooiste plekken vind. Een mooi strandje met een eettentje in de buurt.
Dit vind ik stom: Vooral mensen die uit eigenbelang werken, net zoals Poetin. Daar heb ik een hekel aan.
Geheim genoegen: Stiekem bij de McDonald’s langsgaan. Pregnant cravings.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Eerlijkheid, open mindset, positief in het leven staan en zorgzaam.
Lievelingsmuziek: Mijn muzieksmaak is heel breed, maar ik denk toch vooral rockmuziek. Ook vind ik sommige popliedjes wel leuk. Als het maar niet Hollandstalige muziek is, zoals Jannes.
Laatste avondmaal: Dan moet ik kiezen tussen hutspot, stamppot rauwe andijvie of de uiensoep die mijn vader maakt.
Wat staat er op je bucketlist: Meer reizen en meer zien van de wereld. Ik wil nog graag naar Nieuw-Zeeland, maar dat komt hopelijk nog wel, als de kinderen wat groter zijn.
Van wie heb je het meeste geleerd: Ik denk van mijn ouders. Zij hebben mij een goede basis gegeven in het leven qua normen en waarden. De handelsgeest van mijn vader en het doorzettingsvermogen van mijn lieve zorgzame moeder.
Wat had je als twintigjarige graag geweten: Hoe moeilijk ondernemen soms kan zijn en dat ik een vitaminetekort heb waar ik tien jaar lang mee heb rondgelopen. Als ik er eerder was achter gekomen dat ik een B12 tekort had was mijn bedrijf nu misschien wel groter.
Levensmotto: Dat iedereen goed is zoals ze zijn en je mooi bent zoals je bent.

film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00