Afbeelding

Ontdek OldStars Voetbal bij FC Wolvega

Sport

WOLVEGA – FC Wolvega heeft al heel wat aanmeldingen binnen voor de Kick off van OldStars Voetbal. Op maandag 5 februari verwacht de club op Sportpark Molenwiek tientallen geïnteresseerden die willen kennismaken met deze populaire voetbalvariant voor mannen 60+ en vrouwen 40+.

Frans Fleer (65) en Natasje Bolt (49) zullen op 5 februari een clinic verzorgen. Fleer neemt de mannen voor zijn rekening en Bolt de vrouwen. De deelnemers zullen merken dat OldStars Voetbal leuk is om te doen, terwijl het veel minder zwaar is dan gewoon voetbal, zodat de kans op blessures veel kleiner is. “Rennen, koppen en slidings maken doen we niet, wel lekker passen, overspelen en doelpunten scoren,” legt Fleer uit. De clinic duurt een uur en bestaat uit een uitgebreide warmingup, wat spelvormen, baloefeningen en een partijtje op een kwart veld met kleine doeltjes.

“We hebben in alle kernen van de gemeente Weststellingwerf geflyerd en hopen op een mooie opkomst,” zegt Bolt. Ze nodigt iedereen uit om mee te doen. Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen voetbalervaring hebt. Plezier, nieuwe mensen leren kennen en lekker bewegen staan voorop. Ze weet dat ook een paar zusterverenigingen een afvaardiging zullen sturen. “Zelf speel ik OldStars Voetbal bij FC Meppel en VV Steenwijk en van beide clubs doen een aantal teamgenoten mee.” Ook ZAC uit Zwolle en FC Wolvega zelf zal met een aantal spelers present zijn. Zo hoopt de activiteitencommissie van FC Wolvega een mooie start te maken met het nieuwe onderdeel van de club.

Na de Kick off is er op elke volgende maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur OldStars training. Sport Fryslan ondersteunt FC Wolvega hierbij. De eerste vijf trainingen zijn gratis, pas daarna gaan nieuwe leden contributie betalen.

De Kick off op Sportpark Molenwiek begint op maandag 5 februari om 9.45 uur met een inloop met koffie/thee met cake. Een lid van de activiteitencommissie zal in het welkomswoord uitleggen wat OldStars voetbal inhoudt. De training is van 10.30 tot 11.30 uur. Daarna is er nog een nazet met koffie/thee en cake. Aanmelden kan bij Wendy Kopmels via: mwkopmels@gmail.com.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 12 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00