Theo Los
Theo Los Foto: RondOm Vandaag

‘Wij kunnen best wel heel goed voetballen’

Sport Voetbalspecial 2023

OLDEHOLTPADE - Vorig seizoen speelde VV Oldeholtpade voor het eerst in de clubgeschiedenis in de zondagse tweede klasse. Op zich al een prestatie van formaat, maar dat de selectie zich ook in die klasse gelijk zou bewijzen door de eerste periodetitel te pakken en uiteindelijk in de top vijf belanden, dat had niemand durven verwachten. Volgens Theo Los heeft VV Oldeholtpade het in zich om een stabiele tweedeklasser te worden en ook dit seizoen gaan ze dat weer bewijzen: “Ondanks dat we weer tegen veel onbekende clubs moeten aantreden, heb ik er vertrouwen in. We gaan weer voor het linker rijtje!”

In een nieuwe competitie is het altijd lastig om je kansen in te schatten. Om resultaatgerichte doelstellingen op te stellen heb je kennis nodig van je tegenstander. Daarom besluit het eerste van VV Oldeholtpade vorig seizoen zich globaal te richten op het linker rijtje, vertelt hoofdtrainer Theo Los: “Na de eerste wedstrijden bleek echter al snel dat we mee konden doen voor de bovenste plekken, dan pas je natuurlijk je doelstelling aan.” Het team beleeft een vliegende start, pakt de eerste periodetitel en ook daarna presteren ze goed: “We bleven aansluiting houden met de bovenste plekken.” Ze profiteren ervan dat ze nieuw zijn in de competitie en dat hun tegenstanders ook niet goed weten wat te verwachten van die club uit dat kleine, Friese dorpje: “In de loop van het seizoen zag je wel dat de tegenstanders zich gingen aanpassen. Toch verloren we maar vijf keer. Een nette prestatie.”

Een goede balans

Theo werkt met een spelersgroep van gemotiveerde voetballers: “Ik ben een trainer die inzet, discipline en motivatie belangrijk vindt. We spelen in de tweede klasse, dan wordt er ook wat van je verwacht. De jongens hebben dat wel door hoor, ze hebben 100% inzet en werken hard.” De hoofdtrainer heeft de beschikking over een selectie van twintig man: “Alle posities zijn nu beter bezet, waardoor er voor elke positie nu concurrentie is, dat houdt ze scherp.”

De kracht van het team zit in de balans op het veld: “Er zijn harde werkers, technische voetballers en snelle spelers. We hebben spelers die makkelijk scoren en verdedigend staat het goed. We kunnen best wel heel goed voetballen en dat willen we dit seizoen ook weer gaan laten zien.”

Volgens Theo vergissen tegenstanders zich daar soms in: “We worden nog wel eens onderschat inderdaad. Het is natuurlijk ook best uniek dat er zoveel kwaliteit rondloopt in een klein dorpje en we doen het ook allemaal met onze eigen jongens.”


Hoofdtrainer Theo Los - RondOm Vandaag

Dit seizoen richt het team zich weer op het linker rijtje, maar ook dit keer is het wel weer even aftasten: “We zitten in een zwaardere competitie met drie ploegen die gedegradeerd zijn uit de eerste klasse en vier teams die vorig jaar een periodetitel hebben gepakt. Bovendien spelen we niet tegen teams uit de buurt en moeten we vaak richting Groningen. Veel onbekende teams dus, maar dat maakt het ook uitdagend.”

Het is, volgens de hoofdtrainer, dan ook van belang het seizoen goed te beginnen: “Het is niet lekker als je je seizoen start met een aantal verliespartijen. We willen scherp beginnen, net als vorig jaar.” Ze zijn daarom vroeg begonnen met de voorbereidingen, waarbij in het bijzonder gelet is op de balans tussen arbeid en rust: “We hebben geprobeerd om de opbouw slim weg te zetten, zodat we het seizoen goed van start kunnen gaan.” Het elftal is in ieder geval door met de beker (ze wonnen twee keer en verloren één keer): “In de beker speelden we ook tegen gelijkwaardige teams, waardoor we ons optimaal hebben kunnen voorbereiden. Ik ben zeker tevreden op hoe we tijdens de voorbereidingen hebben gepresteerd.”

Klik hier om de verhalen van de andere voetbalclubs uit de regio te lezen.

Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 13 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf nodigt inwoners en ondernemers uit voor open dag op zaterdag 25 mei Evenement 15 uur geleden
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00
Afbeelding
Vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold Evenement 13 mei, 10:00
Ingrid De Haas leerkracht groep 3 en 4 op OBS De Velden
Geen Friese les voor kinderen uit Westellingwerf, maar Heemkunde Educatie 13 mei, 08:00
Afbeelding
Literaire avond met Bibi Dumon Tak in Bibliotheek Oosterwolde Algemeen 12 mei, 15:00
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00