De tweede padelbaan bij TC Oosterwolde is een doorslaand succes.
De tweede padelbaan bij TC Oosterwolde is een doorslaand succes. Foto: TC Oosterwolde

“Het is bijna iedere avond vol”

Sport

OOSTERWOLDE - Padel is een immens populaire sport op het moment. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er overal in het land nieuwe padelbanen (bij)gebouwd worden. Ook bij Tennis Club Oosterwolde ervaren ze het succes van padel. Sinds november ligt er een tweede padelbaan op het complex en de banen zijn bijna iedere avond volgeboekt. RondOm de Stellingwerven spreekt over het succes met kersverse padeltrainer Harold Meijer van Tennis Club Oosterwolde. 

Harold loopt al heel wat jaren mee bij de Tennis Club en maakt de opkomst van padel van dichtbij mee. “Ik ben altijd actief geweest bij TCO als tennisspeler. Sinds 3 jaar ben ik ook actief als padelspeler. Ik vind het een hele mooie en snelle sport waar ik meteen heel enthousiast over was. Omdat ik zo enthousiast over de sport ben, heb ik er ook alles aan gedaan om mijn trainerslicentie snel te behalen, om zo mijn passie over te kunnen brengen op (nieuwe) padelspelers. Het is mij in 2022 gelukt om mijn licentie voor padeltrainer te halen en ik wil nu graag mijn enthousiasme voor de sport overbrengen op anderen”, vertelt hij enthousiast. 

Maak kennis met padel

Sinds november ligt er een tweede padelbaan in Oosterwolde. Samen met padeltrainer Joachim Minnaert nodigt Harold iedereen uit om kennis te maken met de padel en de basisprincipes van de sport te leren. “In mijn lessen staat het enthousiast maken van mensen voor de sport dan ook centraal. Mensen met een lach de baan af laten komen en een succesbeleving laten hebben, vind ik het mooiste wat er is als padelleraar.”

“Tegen een relatief laag bedrag willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met dit mooie
spelletje.”

Laagdrempelig kennismaken

Om mensen kennis te laten maken met padel, biedt de Tennis Club binnenkort een abonnement om laagdrempelig kennis te maken met de sport. “Denk aan een eenmalige afsluiting van een abonnement voor drie maanden, zodat mensen niet direct vastzitten aan een abonnement voor een jaar. Tegen een relatief laag bedrag willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met dit mooie spelletje.” Hou de website: www.tcoosterwolde.nl in de gaten voor de laatste updates omtrent het abonnement. 

Complex krijgt een impuls

Naast de sportieve ontwikkelingen, heeft ook het complex een flinke boost gekregen. Zo is de kantine weer op de kop gegaan, komt er een overdekte veranda, worden er nieuwe tegels gelegd en gaat de club aan de slag met de horeca. “Daarmee zijn we echt bezig met de toekomst. Je ziet met de opkomst van padel, dat mensen graag nog even na blijven zitten. Omdat de banen toch wat afgezonderd liggen van de kantine, willen we het op die manier aantrekkelijk(er) maken om nog even gezellig na te zitten”, licht Harold toe. 

Prachtige ontwikkelingen dus, rondom Tennis Club Oosterwolde. Wil jij graag een keer kennismaken met de sport padel? Ook zonder lidmaatschap kun je een baan huren. Kijk daarvoor op www.padelboeker.nl 

De tweede padelbaan bij TC Oosterwolde is een doorslaand succes.
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 2 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00