Afbeelding

25.000 euro voor Kenniscentrum Bodem in Ooststellingwerf

Politiek

Ooststellingwerf trekt 25.00 euro uit voor het kenniscentrum bodem met lectoraat. Het project loopt vanaf 2016, bestaat uit elf consortiumpartijen waaronder gemeente Ooststellingwerf en richt zich op onderzoek naar duurzame landbouw. De focus ligt hierbij op een duurzame en gezonde bodem. Dit centrum sluit naadloos aan op Biobased Economy omdat het natuurlijke grondstoffen gebruikt in plaats van fossiele. 

Binnen dit centrum worden projecten gedaan die betrekking hebben op lokale boeren. Het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf heeft besloten om een eenmalige en hiermee afsluitende subsidie van € 25.000,- euro te verstrekken ten behoeve van de handhaving van het kenniscentrum bodem met lectoraat. Ten tweede is er besloten deze subsidie te dekken uit het Biobased Economy 2016-2020 budget, waar dit bedrag ook gereserveerd is voor dit project.

Twaalf partners uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid

Het Kenniscentrum Bodem is in 2016 opgericht door elf partners uit het onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Later kwam Wetterskip Fryslân er nog bij. Samen hebben zij één doel: het ontwikkelen en verspreiden van kennis over duurzaam bodemgebruik. Samen ontwikkelen zij kennis over de bodem: wat voor invloed heeft de bodem op gewassen en de natuurlijke omgeving? Hoe kunnen we er voor zorgen dat de bodem ook in de toekomst het fundament kan blijven voor de voedselvoorziening?

Partners uit de hele provincie

De partners in dit project zijn Van Hall Larenstein, Nordwin College, Wetsus, Ecostyle, Louis Book, Van Iperen, Aequator, HLB, Bioclear Earth, LTO Noord, de gemeente Ooststellingwerf en Wetterskip Fryslân.

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00