Afbeelding

Lars Rintjema doet vakantiewerkbij ZuidOostZorg

Gezondheid

Lars Rintjema (21): “Ik ben vakantiekracht bij ZuidOostZorg en mijn functie is Helpende. Waarom ik voor de zorg heb gekozen? Het is heel betekenisvol werk en het doet mij altijd goed als ik mensen blij kan maken. Zodra ik cliënten help met opstaan of met de dagelijkse activiteiten dan zijn ze heel dankbaar en dat maakt mijn dag helemaal goed!”

Wat heb je geleerd van de ouderenzorg?

“Ik vind alle zorg mooi en dankbaar, maar de ouderenzorg is toch iets anders. Ik vind het prachtig om verhalen van ouderen aan te horen en ook om grapjes met ze te maken. Sommige ouderen zijn ook nog jong van geest hoor. Ouderen hebben veel meegemaakt en ik vind dat je altijd veel respect voor ze moet hebben. Ik heb wel geleerd dat geduld een schone zaak is in de zorg.”

Hoe kwam je bij ZuidOostZorg terecht?

“Ik zag een vacature online staan voor de functie Helpende en aangezien ik dit goed kon combineren met mijn opleiding, heb ik voor deze vakantiebaan gekozen. Ik hoorde veel goede verhalen over ZuidOostZorg als organisatie en dat gaf voor mij wel de doorslag. Het is bij ZuidOostZorg gewoon goed voor elkaar en daarom kan ik het iedereen aanraden om te solliciteren”, aldus Lars.

Zoek jij een leuke vakantiebaan in de ouderenzorg? Dan is dit echt iets voor jou! Volg je geen zorgopleiding? Ook dan hebben we een vakantiebaan voor je. Wacht niet te lang, want anders is jouw vakantiebaan al vergeven. Ga naar zuidoostzorg.nl/vakantiewerk.

!
Afbeelding
Kustwerf houdt themaweek over Molukse cultuur Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Met de auto weg op vakantie? Check voor vertrek je banden! Auto & Stijl 4 uur geleden
Afbeelding
Friese Zweefvliegclub in nood; tijdelijk ‘vliegveld’ gezocht Algemeen gisteren
Afbeelding
Lustrumeditie Coole Kidsnacht bij Friese musea Evenement 6 okt, 10:00
Afbeelding
Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum Cultuur 5 okt, 11:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Let op de ‘kleintjes’ Column 4 okt, 18:00
Afbeelding
“Ik wens iedereen een klein stukje Jitze toe” Persoonlijke verhalen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Jongen ernstig gewond bij incident met houtkachel Wolvega Politie 4 okt, 09:46