Afbeelding
Foto: Steven Luchtmeijer (Shots By Steven

Speciaalbierfestival Wolvega mag weer los!

Evenement

WOLVEGA - De coronamaatregelen zijn weg en dat betekent dat festivals in heel Nederland weer los mogen. Goed nieuws voor lokale festivalorganisatoren! RondOm de Stellingwerven spreekt daarover met Erwin van Dijk, organisator van het Speciaalbier Festival Wolvega, dat dit jaar plaatsvindt op 6 mei: “Eigenlijk twijfelden we nog of we dit jaar nog een festival zouden organiseren, maar we zijn allemaal wel weer toe aan een festival! We zijn heel blij dat het dit jaar toch nog gelukt is dit te organiseren.” 

Op 6 mei 2022 vindt alweer de derde editie van Speciaalbier Festival Wolvega plaats. Het festival is ontstaan als idee van twee bierliefhebbende vrienden. Erwin: “Samen met Guido Niehaus (eigenaar van Pub ‘84 in Wolvega) en een aantal andere vrienden gingen we elk jaar een aantal dagen op vakantie om bierfestivals te bezoeken. In 2018 ging ik een keer met Guido naar België om nieuwe bieren te proeven en in te kopen voor zijn café. Op de terugweg deden we een café aan in Ieper. Het klinkt wat idyllisch, maar terwijl we daar zaten bij de open haard, met een mooi bier in onze hand, zei Guido tegen mij: “We moeten toch maar de stap wagen en ons eigen bierfestival organiseren.” De rest is geschiedenis, want in 2019 vindt de eerste editie van het Speciaalbier Festival Wolvega plaats.

Speciaalbier, eten en muziek

Het Speciaalbier Festival Wolvega draait helemaal om speciale bieren. Dit jaar is er een prachtige line-up van tien verschillende brouwers. Erwin: “Bij de selectie van brouwers zorgen we er altijd voor dat verschillende biersoorten gepresenteerd worden. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld de Friese brouwers Grutte Pier, brouwerij Dockum en de Heer’n van Stellingwarf weten vast te leggen, maar er zijn ook diverse brouwers buiten Friesland present.” Op de sociale media van het festival kun je de gehele line-up vinden. Naast bier kun je bij Speciaalbier Festival Wolvega ook genieten van heerlijk eten. Gastrovino Otten uit Wolvega verzorgt bijvoorbeeld borrelplanken die passen bij de verschillende speciaalbieren die geschonken worden en Catering Smink van topkok Jan Smink zorgt voor een culinaire omlijsting van wereldklasse. Erwin: “De muziek wordt dit jaar verzorgt door een DJ die elpees draait die de gasten zelf kunnen uitzoeken. 

Spring Break Wolvega

Het festival is dit jaar onderdeel van een unieke feestweek in het centrum van Wolvega. Vanaf donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei is er van alles te doen in het kader van ‘Spring Break Wolvega’. Erwin: “Dit is op initiatief van Stichting Horeca Centrumplein Wolvega, een verzameling van ondernemers uit het centrum die wat leven in de brouwerij willen brengen. Tijdens Spring Break Wolvega is er van alles te doen. Op donderdag is er een bevrijdingsfestival, op vrijdag vindt natuurlijk het Speciaalbier Festival  plaats, op zaterdag is er markt, wordt er een modeshow georganiseerd door de winkeliersvereniging en wordt er in de avond carnaval gevierd. Op zondag is er ook nog een koppel darttoernooi.”

Het ziet er naar uit dat Speciaalbier Festival Wolvega ook dit jaar weer een mooie editie gaat organiseren. Wil je erbij zijn? Er zijn nog tickets! Ga naar www.speciaalbierfestivalwolvega.nl voor meer informatie en een kaartje.

Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03