Medewerker Bertine Jonkers van Witpeerd en Greving & Greving.
Medewerker Bertine Jonkers van Witpeerd en Greving & Greving.

Witpeerd Optiek draagt zaak over aan Greving & Greving Opticiens, maar thuisgevoel blijft

Algemeen

OOSTERWOLDE - Op 1 januari droegen eigenaren Jan en Janny van hun zaak Witpeerd Optiek in Oosterwolde officieel de sleutels over aan Greving & Greving Opticiens. Na veertig jaar gewerkt te hebben vinden de twee eigenaren het wel welletjes en vol vertrouwen laten ze de zaak waar ze samen jaren aan werkten, achter zich. Wie bang is dat Witpeerd Optiek nu hun vertrouwde en warme identiteit gaat verliezen heeft niets te vrezen. Familiebedrijf Greving & Greving Opticiens gaat er alles aan te doen om die identiteit te behouden.

Warm, vertrouwd en het gevoel hebben dat je thuiskomt, zo zouden de vaste klanten van Witpeerd Optiek de optiekzaak aan de Stationsstraat in Oosterwolde beschrijven. Eigenaren Jan en Janny hebben in de afgelopen jaren een fijne sfeer neergezet in hun winkel. Na veertig jaar vinden ze het echter wel tijd om iets anders te doen. Vorig jaar werd bekend wie hun winkel gaat overnemen. De keuze is gevallen op het 111-jarige familiebedrijf Greving & Greving Opticiens. Zij kregen op 1 januari de sleutels van de optiekwinkel in Oosterwolde.
Het is niet de eerste keer dat Greving & Greving Opticiens een bedrijf overneemt dat na al die jaren een sterke band heeft gekregen met de inwoners van hun plaats, vertelt Rick Greving, die samen met Serge Greving eigenaar is van Greving & Greving Opticiens. Eerder deden ze dit al in Delfzijl en in Hardenberg. “We vinden het altijd belangrijk dat de identiteit van zo’n zaak behouden blijft,” drukt Greving ons op het hart. “Jan en Janny hebben een prachtige zaak opgezet waar ze trots op zijn. Wij nemen het stokje van hun over, maar gaan geen rigoureuze veranderingen doen. Voor de klant blijft veel hetzelfde.”

Hetzelfde en toch een beetje anders 

Natuurlijk komt er ooit wel een verbouwing en zal de naam ‘Witpeerd Optiek’ in de loop van de tijd veranderen, maar eerst nog niet. Greving: “Zoals sommigen al hebben gezien staan nu onze namen beide op de gevel: ‘Witpeerd en Greving & Greving’. We zijn geen bedrijf die alles met de harde hand overneemt. Veel liever werken we samen met de oude eigenaren en het personeel dat overblijft. Jan en Janny zul je dan ook zeker nog tegenkomen in de zaak. Zij zijn er op dinsdag en woensdag.” De klant zal in het begin dus weinig merken van de overname, maar kan al wel genieten van de voordelen die Greving & Greving, een bedrijf met 14 vestigingen en meer dan honderd jaar ervaring, met zich meebrengt. Zo wordt het assortiment flink uitgebreid, bijvoorbeeld met de merken Dutz, Gucci, Etnia Barcelona en Vingino. 

Daarnaast komt er een nieuw oogmeetsysteem, de AVA van Essilor. Deze apparatuur behoort tot de allernieuwste technologie in de wereld van ooggezondheid en kan meten in scherpte van honderdsten. Zo wordt uw brilsterkte dus nog nauwkeuriger gemeten. Bovendien kan je bij Greving & Greving gebruik maken van diverse mooie acties, zoals de Kid’s Club. Kinderen krijgen dan speciale aanbiedingen die goed passen bij hun jonge leven. Denk bijvoorbeeld aan supersterke monturen, geharde glazen, een cadeautje als ze jarig zijn en een extra paar glazen als het eerste paar kapot gaat. 

Een goede match

Volgens Greving passen Witpeerd Optiek en Greving & Greving goed bij elkaar. Beide bedrijven zetten de klant op één. “We hebben dezelfde mentaliteit. Klantvriendelijkheid vinden we belangrijk. We denken niet vanuit de regeltjes, maar vanuit de klant. We vragen ons daarom vaak altijd af; hoe zouden we zelf als klant behandeld willen worden,” legt Greving uit. “Een voorbeeld daarvan is de Kid’s club. Onze medewerkers zijn soms ook ouders, die zien dat kinderbrillen minder lang meegaan, en ze luisteren naar klanten. We proberen echt om onze bedrijfsvoering aan te passen op wat de klant nodig heeft.”

Die mentaliteit delen Jan en Janny met de nieuwe eigenaren van het pand aan de Stationsstraat. Dat is ook niet gek, denkt Greving, want Jan liep ooit stage bij de Greving & Greving in Hoogeveen: “Een vogel zingt zoals ie gebekt is natuurlijk, we vinden dezelfde dingen belangrijk.”

Komt u binnenkort weer even langs? U bent, net als altijd, welkom bij Witpeerd en Greving & Greving.

Ga voor meer informatie over Greving & Greving naar www.greving.nl. Uiteraard kunt u hun winkel in Oosterwolde bereiken door te bellen met 0516 515526

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03