Een deel van de collectie van Vuurwerk Outlet Haulerwijk.
Een deel van de collectie van Vuurwerk Outlet Haulerwijk.

Hier is vuurwerk goedkoper dan in Duitsland

Algemeen

HAULERWIJK - Twee jaar lang viel oud & nieuw in het water door maatregelen van de overheid. Gelukkig zijn die maatregelen voorbij en kunnen we als vanouds de jaarwisseling vieren; met vuurwerk. Bij Vuurwerk Outlet Haulerwijk kijken ze al een heel jaar uit naar dit moment. Door slim vuurwerk in te kopen kunnen ze vuurwerk bovendien voor een hele scherpe prijs verkopen. Een welkome verrassing in een jaar dat alles duurder is geworden. 

Tien jaar geleden ontstaat het idee van Vuurwerk Outlet bij een groepje echte liefhebbers. Door restpartijen op te kopen bij Nederlandse importeurs kunnen ze vuurwerk goedkoper aanbieden. Vaak zelfs goedkoper dan in Duitsland. John Beeftink is één van de medewerkers van het bedrijf: Vuurwerk Outlet begint bij een filiaal in Roden, inmiddels hebben ze er zes locaties in Friesland, Groningen en Drenthe. Ook in Haulerwijk is sinds vijf jaar een filiaal. Elk filiaal heeft een eigen assortiment. Beeftink: “Bij ons vind je 26 verschillende merken en achthonderd verschillende artikelen.” 

Groot assortiment

Met zo’n enorm assortiment kan Vuurwerk Outlet Haulerwijk elke klant bedienen: “Iedereen kan bij ons vinden wat hij of zij leuk vindt. Ook niet onbelangrijk, zeker in deze tijd, is dat we voor elke portemonnee producten hebben.” Als voorbeeld noemt Beeftink diverse cakes: “Voor een klein budget zijn die ontzettend goed. Ze beginnen al bij drie euro. Goedkoop kan ook heel mooi zijn, dat bewijst ons vuurwerk.”

Bij Vuurwerk Outlet Haulerwijk kun je als vuurwerkliefhebber je neus dus ophalen. Naast het bekende vuurwerk zijn er ook compound boxen. Dit soort vuurwerk wordt steeds populairder. Beeftink: “Een compound box bestaat uit meerdere siercakes. Je kan het in één keer afsteken en dan heb je een hele show. Gemak dient de mens, maar het is ook een stuk veiliger.”

Veiligheid

Veiligheid vinden ze bij Vuurwerk Outlet Haulerwijk superbelangrijk. Bij het verkopen van vuurwerk maken ze hun klanten bewust van wat er kan gebeuren als je vuurwerk verkeerd aansteekt. “Vuurwerk is per definitie niet gevaarlijk,” vindt Beeftink. “Het gevaar ontstaat wanneer mensen het onveilig gebruiken.” Hij wijst op de gebruiksaanwijzing die op al het vuurwerk staan. “Je moet dat altijd lezen, dan weet je hoe je het veilig kan afsteken.” Daarnaast benadrukt hij het belang van een vuurwerkbril: “Als echte liefhebbers vieren wij de jaarwisseling natuurlijk ook altijd met mooi vuurwerk. Iedereen draagt dan een vuurwerkbril. Het lijkt misschien een beetje gek, maar we willen het risico op oogletsel niet nemen. Tegen al onze klanten geven we het advies: draag de bril, ook als je enkel omstander bent!” Daarom krijg je bij elke online bestelling een GRATIS vuurwerkbril & aansteeklont. 

‘Ons advies: draag altijd een vuurwerkbril!”

Online en fysiek 

Bij Vuurwerk Outlet Haulerwijk kun je vuurwerk online bestellen. Omdat het assortiment per filiaal verschilt, doe je er goed aan om specifiek te bestellen bij de winkel in je buurt, dit kun je doen op www.vuurwerk-outlet.nl. Vuurwerk kan afgehaald worden vanaf 29 december en men kan zelf een afhaalmoment plannen. Uiteraard is de winkel van Vuurwerk Outlet Haulerwijk aan de Leeksterweg 56 ook open vanaf 29 december. Vuurwerk Outlet organiseert ook regelmatig leuke acties. Op de hoogte blijven doe je door ze te volgen op Facebook (@vuurwerkoutlet) en Instagram (@vuurwerkoutlet)

Het team van Bats Uitzendbureau.
Bats Uitzendburo: Lokaal, betrokken en persoonlijk Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Vier Moederdag met Monicasa, de nieuwe bloemist in Noordwolde Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 17 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 10 mei de film Zomervacht Cultuur 4 mei, 15:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00