Afbeelding

Lilian Kroon over innovatie, sporten en Ameland

Algemeen

STEGGERDA – Lilian Kroon is woonachtig in Steggerda met haar man Hans en twee kinderen Lynn (20) en Levi (19). Ze is leerkracht en ondersteunend directeur in Gorredijk op basisschool De Treffer en onderwijskundige op het MBO op het ROC Friese Poort in Leeuwarden. Wielrennen, mountainbiken, squashen en hardlopen zijn haar hobby’s.  

Wat ben je aan het doen?  
Ik heb zojuist de opleiding voor Schoolleider afgerond. In Gorredijk rond ik het schooljaar af als leerkracht en ondersteunend directeur. Vanaf 1 juni ben ik één dag per week werkzaam als onderwijskundige in Leeuwarden en vanaf volgend schooljaar zijn dat vier dagen. Verder zit ik in een innovatieteam, Blended en flexibel leren staat daar hoog in het vaandel. Dat is een mix van fysiek en online onderwijs. Samen met onderwijsteams probeer je goed onderwijs te ontwikkelen waarin de digitale leeromgeving wordt ingezet. We proberen anders te kijken en creatief te zijn om studenten te blijven prikkelen.
Wat wilde je worden als kind? Toen ik heel jong was, wilde ik ijscoman worden. Op de middelbare school wist ik al vrij snel dat ik de reiswereld in wilde. Om zelf te reizen, maar ik heb zelf ook reizen verkocht. Toen dat wereldje veel commerciëler werd, heb ik ervoor gekozen om de Pabo te doen om juf te worden. Zo kon ik in mijn ogen iets betekenen voor een ander.
ME-Time: Heel veel sporten. Momenteel wielrennen, mountainbiken en squashen. Verder heb ik een nieuw doel voor ogen; samen met een vriendin een loopfietsmarathon doen. Ik vind het ook fijn om op de bank te Netflixen of te lezen.
Blij met: Ons gezin. We hebben twee kinderen die hun eigen weg vinden. Daarnaast ben ik blij met onze vrienden om ons heen, waar we het heel gezellig mee hebben.
Minder blij met: Met mijn knieblessure, dat belemmert me met sporten.
Milliondollar tip: Ik heb de laatste maanden voor mezelf besloten dat ik enkel dingen doe waar ik blij van word. Dat bevalt heel goed.
Inspiratiebron: Ik ben dol op innovatie, dingen uitproberen. Door het bezoeken van nieuwe plekken of landen raak ik geïnspireerd.
Favoriete plek in Friesland: Er zijn heel veel mooie plekken in Friesland en ik fiets daar veel langs. Maar ik mag heel graag naar Ameland gaan. Dan heb je altijd het gevoel dat je op vakantie bent.
Geheim genoegen: Ik eet door de week redelijk vegan, maar heel af en toe is een biefstuk wel erg lekker.
Wat staat er nog op je bucketlist? New Orleans en Mississippi staan op de planning. Daar zijn we hard voor aan het sparen met vrienden. Ik zou verder nog graag het verre Oosten willen bezoeken. Bijvoorbeeld India, Vietnam of China.
Van wie heb je het meeste geleerd? Ik heb veel opleidingen gevolgd de afgelopen jaren, daar heb ik veel inspirerende mensen om me heen gehad. Ook de boeken van Nelson Mandela hebben mij geleerd om iedereen in zijn waarde te zien.
Wat had je als twintigjarige willen weten? Ik denk dat ik een mooie ontwikkeling heb doorgemaakt, maar misschien was het iets relaxter geweest als ik iets minder streverig was. Ik wilde altijd net iets meer bereiken. Nu heb ik geleerd dat dit niet altijd nodig is.
Hoe zie jij jezelf over vijf jaar? Ik hoop dat ik mezelf dan heb ontwikkeld tot deskundig onderwijskundige in mijn nieuwe baan. Privé gezien hoop ik dat we een mooi vrijstaand huisje hebben gekocht langs het water.
Levensmotto: Doe dingen waar je van gaat stralen.  

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 20 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen gisteren
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00