Afbeelding

Over Du, fietsen en genieten van het leven

Algemeen

Rianne Meester is bloemiste en heeft haar eigen bloemenbedrijf gevestigd in Wolvega. In haar winkel worden boeketten gemaakt voor klanten, maken ze zelf boeketten en worden bloemstukjes samengesteld. Ze is 52 jaar, heeft een broer en woont samen met haar vriend in Blesdijke. Buiten haar werk heeft ze niet veel tijd voor hobby’s, hoewel haar werk net als een hobby voelt. Als ze toch wat tijd weet te vinden, vindt ze het leuk om te gaan fietsen en lekker op een terrasje te zitten.

Wat wilde je worden als kind? Ik wilde altijd al iets met mijn handen doen. Dus toen ik bloemist kon worden dacht ik; yes, dat wil ik doen.
Verslavend: Ik heb niet echt iets verslavends, misschien koffie! Soms merk ik dat ik wel eens teveel op mijn mobiel naar sociale media kijk.
ME-Time: Ik vind het heerlijk om een serie te kijken, het liefst een detective serie. Of lekker met de fiets er op uitgaan, dat vind ik ook lekker. Niks hoeft, alles mag.
Blij met: De zon als hij schijnt. Ik hou van mooi weer.
Minder blij met: Harde wind. Tijdens de storm laatst zat ik lekker binnen.
Inspiratiebron: De natuur en andere bloemisten. Als ik vakbladen lees en met collega’s kan sparren brengt mij dat wel veel creativiteit.
Favoriete plek in Friesland: Blesdieke. Maar ik vind veel plekken in Friesland mooi, Lemmer bijvoorbeeld. Friesland aan het water vind ik prachtig.
Dit vind ik stom: Oorlog vind ik heel erg stom!
Geheim genoegen: Het liedje Du van Peter Maffay.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Eerlijkheid en vriendelijkheid, dat kan ik wel waarderen.
Lievelingsmuziek: Dat loopt heel erg uiteen. Een aantal hardrock nummers, sommige Duitse muziek en wat nummers in de top 40, maar ook reggae, country en Nederlandstalig. Verder ben ik heel erg weg van Racoon, hun muziek vind ik echt helemaal fantastisch.
Ik surf dagelijks naar: Ik kijk graag naar vakanties en ik gebruik het internet als ik iets wil weten. Soms omdat ik die informatie nodig heb, soms omdat ik gewoon ergens nieuwsgierig naar ben.
Laatste avondmaal: Ik vind veel dingen lekker. In een restaurant weet ik vaak niet wat ik moet kiezen, maar ik denk dat ik dan toch voor een traditionele lasagne zou kiezen.
Wat staat er nog op je bucketlist: Soms denk ik wel eens na over dingen die ik nog wil doen, maar ik heb niet echt iets specifieks in gedachten. Het lijkt me wel leuk om nog een aantal stedentrips te doen, maar waar naartoe weet ik nog niet.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: ‘s Morgens rustig opstarten, krantje lezen, koffie drinken. Als het mooi weer is met de fiets er op uit en lekker een terrasje pakken. Dat is mijn ideale vrije dag.
Nutteloos talentje: Ik heb niet echt een nutteloos talentje denk ik. kan dat zo snel niet bedenken.
Van wie heb je het meeste geleerd: Van mijn ouders. Ik heb van hen veel geleerd.
Wat had je als twintigjarige graag geweten: Wat ik nu weet. Ik was toen al bloemiste dus ik denk dat ik daar wel tevreden over ben.
Hoe zie je jezelf over vijf jaar: Hopelijk ben ik gezond en gaat het net zo goed als nu.
Levensmotto: Geniet van het leven.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 9 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00