Afbeelding
Foto: Rondom vandaag (Jelmer Kampen)

Sanne de Ree over paarden, lasagne en in balans blijven

Algemeen

HOORNSTERZWAAG - Sanne de Ree (34) is een zelfstandig gevestigd diëtist. Ze zit al 12 jaar in het vak en heeft net haar vijfde vestiging geopend in Ureterp. Haar andere vestigingen zitten in Haulerwijk, Donkerbroek, Jubbega en Wijnjewoude. 

Ze is getrouwd, heeft een man en twee kinderen. Daarnaast heeft ze paarden, konijnen, fazanten en duiven. Allemaal vegetariërs, net zoals Sanne zelf. Haar man is slager, waardoor er altijd met veel pannen wordt gekookt. De kinderen mogen zelf kiezen of ze met of zonder vlees willen eten, maar: “Hun heit is heel goed in het promoten van vlees.” Er staan nu ook kalfjes in de weide bij Sanne die waarschijnlijk ergens volgend jaar worden geslacht. “Misschien dat de kinderen er dan ook een beetje anders over gaan denken.” Haar praktijk is te vinden op: https://www.sannederee-dietist.nl. Ze is ook te vinden op Instagram en Facebook. Op Insta heet ze: @sannedereedietist. Op Facebook kan je haar vinden op: Sanne de Ree, diëtist en voedingskundige.

Hobby’s: Wandelen, fietsen en paardrijden. Lekker buiten bezig zijn.
Wat ben je aan het doen? We hebben net een vijfde locatie geopend in Ureterp, dus daar zit wel wat werk in.
Wat wilde je worden als kind? Slim en zelfverzekerd. Ik had niet een bepaald beroep in gedachte, maar ik dacht dat als je veel weet en snapt hoe de wereld werkt, dat je dan ver kan komen.
Verslavend: Ik kan ‘s avonds heel moeilijk naar bed gaan. Dan zit ik nog lekker lang te hangen op de bank.
Blij met: Hoe mijn bedrijf is gegroeid en dat ik nu zelfs een werkgever ben met Deveny in dienst. Ik ben ook heel blij met mijn huisje, boompjes en beestjes.
Minder blij met: Als mijn planning door de war raakt. Ik heb het dan zo mooi gepland en dan komt er ergens iets tussen en loopt het ineens niet meer goed.
Inspiratiebron: Iedereen inspireert mij. Van iedereen kan je leren.
Favoriete plek in Friesland: Thuis. Ik vind het hier gewoon heel mooi. Veel ruimte en het is lekker groen.
Geheim genoegen: Lang opblijven met chips en (light) frisdrank en lekker tv kijken naar wat er ook maar op tv is..
Welke eigenschappen waardeer je in mensen? Ik waardeer het wanneer mensen eerlijk zijn en ook eerlijk naar zichzelf kunnen kijken. In mijn werk kom ik natuurlijk vaak mensen tegen die graag anderen helpen, maar zichzelf dan vergeten.
Ik surf dagelijks naar: Vooral werkgerelateerde dingen. Soms om even te kijken wat bij een bepaalde type stoma wordt geadviseerd of welke medicijnen niet passen bij een bepaalde dieet.
Van wie heb je het meeste geleerd: Mijn ouders hebben mij geleerd om ook van anderen te leren, je hoeft niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden.
Wat had je als twintigjarige graag geweten: Ik zou graag willen zeggen: Ga op ontdekking. Ga maar ervaren, doen en geniet ervan. Dat ben ik toen wel vergeten. Ik dacht dat werk het allerbelangrijkste was, maar er zijn nog veel meer dingen om je heen die ook belangrijk zijn.
Hoe zie je jezelf over vijf jaar: Ik denk dat er dan meer werk is en dat mijn teampje dan wat groter is geworden, misschien drie of vier medewerkers om nog meer mensen vooruit te helpen met gezonde voeding en leefstijl. Ik hoop ook dat ik over vijf jaar meer heb van de dingen waar ik van hou.
Levensmotto: Blijf in balans en sla niet door met bijvoorbeeld werk.

Afbeelding
Meld je aan voor een opleiding bij IW Noord, Oost & Flevoland Zakelijk nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 3 uur geleden
Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement gisteren
Afbeelding
Gemeente Weststellingwerf nodigt inwoners en ondernemers uit voor open dag op zaterdag 25 mei Evenement 14 mei, 10:00
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00
Afbeelding
Vollemaanwandeling in het Drents-Friese Wold Evenement 13 mei, 10:00
Ingrid De Haas leerkracht groep 3 en 4 op OBS De Velden
Geen Friese les voor kinderen uit Westellingwerf, maar Heemkunde Educatie 13 mei, 08:00