Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Friso Sneek verorbert krachtvoer Hollandse Pot Enzo Utrecht met smaak (2-3)

Sport

In Sportcentrum Galgenwaard was het voor de toeschouwers geen verrassing dat er andermaal op het Utrechtse mozaïek centre court een vijfsetter uit de bus uitrolde tussen Hollandse Pot Enzo VV Utrecht en Friso Sneek. Na de 3-0 zege in Sneek wonnen de Friezinnen nu met 2-3 via 25-22, 17-25, 18-25, 25-21 en 9-15 en daarmee kwam de thuisploeg goed weg, omdat de ploeg van Erik Reitsma met 8-14 in de vierde set leidde. Een donderspeech van coach Vera Koenen zorgde voor dynamiet bij haar team waardoor er alsnog een vijfde set volgde.

Waanzinnige partijen

De uitslag paste geheel in het stramien bij de wedstrijden tussen de beide equipes. Friso Sneek had in het winnen van de sets een kleine voorsprong genomen want vorig jaar wonnen de Snekers zesmaal en de Domstedelijken vijf maal in elf waanzinnige partijen. De memorabele laatste wedstrijd in Sneek voor de bomvolle Sneker Sporthal leverde Friso Sneek uiteindelijk de felbegeerde landstitel op.

Beste match

In deze eerste wedstrijd van de tweede competitieronde was de brigade van Vera Koenen uit op revanche. In Sneek werd haar team genadeloos afgeserveerd en speelde Friso Sneek haar beste match tot nu toe. Ook nu overtroffen de gasten zichzelf in de tweede en derde set door deze overtuigend naar zich toe te trekken. De Snekers speelden met de bekende gezichten: Anniek Siebring, Nynke Oud, Nynke Hofstede, Annika de Goede, Rosa Entius, libero Geldou de Boer en Rixt van der Wal waarbij Iris Oosterbaan en Pleun van de Pijl ook de Utrechtse vloer betraden.

Schokeffect

In de vierde set stond menig Utrecht supporter al in de starthouding om een biertje te nuttigen na een 8-14 voorsprong voor de Friese formatie, maar een donderspeech van Vera Koenen naar haar team zorgde voor een schokeffect. De ploeg rechtte de rug en elk schot was er een in de roos. Utrecht denderde van 8-14 door naar 21-14 en greep de gasten fiks bij de keel naar 25-20. “We hebben verzuimd toen door te drukken en kregen de rekening daarvoor gepresenteerd, ”zei assistent coach Henriëtte ter Steege nadien.

Een vijfde set dus weer en waar voor je volleybalgeld. Na een 3-1- voorsprong maakte Sneek op 5-5 gelijk en nam toen de regie over. Aanvallende fouten bij Utrecht en een effectief blok aan Sneker zijde deden Utrecht de das om. Daarmee kwam de triomf bij de juiste ploeg terecht zoals de uiterst deskundige commentatoren Daan en Bram verkondigden. Met 9-15 veroverde Friso Sneek twee punten tegenover één voor de ploeg van Ana Rekar- weer heerlijk de verdeling verzorgend - en daarmee deden de blauwhemden zich iets te kort. 


Foto - Lieuwe Bosch

Koppositie

Vooral toen ook bekend werd dat er van de vijf wedstrijden vier in een vijfsetter waren geëindigd. De 2-3 overwinning echter zal ongetwijfeld lekker smaken want de ploeg uit Friesland behoudt de koppositie met een punt voorsprong op Djopzz VC Zwolle dat komende zaterdag op bezoek komt in de Sneker volleybaltempel, die ongetwijfeld afgeladen vol zal zitten met deze topper in de eredivisie.

Bekertreffen

Het verhaal VV Utrecht krijgt nog een mooi staartje want op 23 december treffen de teams elkaar in de achtste finale van de beker. Vorig jaar ontmoetten beide brigades elkaar in de halve finale in Sneek toen de gasten in een uiterst spannend duel in een vijfsetter de weg naar de finale plaveiden. 

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 4 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 23 uur geleden
Afbeelding
Op 25 mei Zero Waste Wandeltours in Leeuwarden en Sneek Evenement 16 mei, 12:00
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 mei, 10:00
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Afbeelding
Volledig Sneker tafel bij Tijd voor Volleybal Sport 15 mei, 09:18
Afbeelding
Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet Sport 13 mei, 12:09
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 10:00