Afbeelding

Swingend Friso Sneek poule winnaar na 3-0 zege op Regioteam Djopzz Zwolle

Sport

In een stampvolle Sneker Sporthal lieten de dames van Friso Sneek niets aan het toeval over, want de formatie van Erik Reitsma voldeed al na twee sets aan de belangrijkste missie: minimaal een punt in de wacht slepen en zich als poulewinnaar kwalificeren voor de halve finales. Via 25-13 en 30-28 brak een kleine polonaise uit en die rondedans werd nog groter na de laatste klap van Britt Schreurs die het 25-ste punt in de derde set binnensloeg waardoor de thuisploeg onder ovationeel applaus na een prettige jeugdig oponthoud van jeugdige fans met film- en fotosessies de Sneker arena mocht verlaten.

Gaaf

Ondanks het mooie weer was de wedstrijd tegen de gasten uit Zwolle in de Sneker Sporthal in een mum van tijd uitverkocht. Dat werd mede veroorzaakt door het feit dat vier verenigingen met een grote afvaardiging het duel wilden bezoeken. “Dat is het mooie op dit moment dat clubs zichzelf aanmelden en graag onze dames wil aanmoedigen. Heel gaaf allemaal, ”aldus het bestuur van VC Sneek.

Mooie ambiance

Zij konden in ieder geval genieten van een swingend Friso Sneek dat duidelijk de intentie had de bezoekers naar een nederlaag te spelen om zodoende de eerste plaats te veroveren in de A poule. De ploeg van Pascal Veneman leek hersteld te zijn van de dreun die tijdens de finale in ’s-Hertogenbosch door Apollo 8 was uitgedeeld en bood met name in de tweede en ook in de slotset geduchte tegenstand. De ploeg kwam blijkbaar niet alleen voor de mooie ambiance maar wilde haar huid ook zo duur mogelijk verkopen.

Erelid herdacht

Voordat de partij aanving werd een minuut stilte in acht genomen voor Appie Oppenhuizen. Het erelid van VC Sneek overleed op 93-jarige leeftijd en werd op zeer gepaste en indrukwekkende wijze herdacht in zijn thuishal. Een aangrijpend moment want Oppenhuizen was bij het Rayon Sneek als wedstrijdleider een boegbeeld op volleybalgebied.

Volle teugen genieten

Na het Friese volkslied begon Erik Reitsma met de volgende starting seven: Rixt van der Wal, Nynke Hofstede, Rosa Entius, Pleun van der Pijl, Anniek Siebring, Nynke Oud en libero Geldou de Boer. De van oor tot oor lachende Reitsma genoot met volle teugen van zijn team en had daar ook alle redenen voor. Zijn ploeg zette meteen van meet af aan Zwolle onder immense servedruk en sloeg een fors gat. (8-3 en 16-7) Alle facetten passeerden de revue: de bloks van Nynke Hofstede en Rixt van der Wal, de rechtdoorballen van Anniek, Siebring, het diagonale geweld van Pleun van der Pijl, de doortikbal uiteraard van Nynke Oud en de mokerslagen van Rosa Entius allen ondersteund door de behendige libero Geldou de Boer die in het achterveld steeds weer op dezelfde plaats stond.

Mysterieuze krachten

Met 25-13 zetten de Sneker een mooie opening neer. In de tweede set een prima start van de thuisploeg die echter door de Zwollenaren snel te niet werd gedaan. Even was de Schwung weg getuige de 14-22 maar mysterieuze krachten openbaarden zich bij de brigade van Reitsma die in de persconferentie sprak van een revival. Ineens klopte het: aanvallend en serverend werd de draad weer opgepakt en tot groot enthousiasme van het fel meelevende publiek werd na zes matchpoints ook de tweede set verzilverd. (30-28)

Rentree Britt Schreurs

In de derde set maakten ook Annika de Goede, Sjanet Wijnia, Rixt Scholten, Fleur Wiersma ook deel uit van de opstelling en keerde Britt Schreurs terug na lang blessureleed. De blonde aanvalster – “Britt is back” schalde het van de tribunes - timmerde op 22-18 de beslissende punten binnen en ook op matchpoint vond Schreurs de opening in het blok. Een mooie rentree voor de buitenaanvalster die ook meteen tot MVP werd uitgeroepen. Bij Zwolle werd dat spelverdeler Chalot Vellener die van Pijlman Sneek en Zwolle een mooi cadeau in ontvangst mochten nemen.


Foto : Dieuwke Kramer & Wies van der Velde

Selfies en handtekeningen

Het bleef nog lang druk op de speelvloer want naderhand kwam de Friese jeugd massaal het veld op om handtekeningen en selfies te maken met hun favorieten. Een mooi tafereel en een uiting dat het volleybal leeft als een dolle in Sneek.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 26 apr, 16:00